KULINARSKE ČAROLIJE

STARI TRIK ZA GULJENJE ČEŠNJAKA KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI Bit ćete gotovi za samo 20 sekundi, a prsti vam neće smrdjeti

 Screenshot

Koliko god obožavali češnjak, rijetko tko uživa u mirisu koji ostavlja na prstima nakon guljenja i rezuckanja. Već odavno postoje drobilice za češnjak koje možete koristiti ako ga ne volite sitniti nožem, no kontakt prilikom čišćenja nismo mogli izbjeći.

Trik koji je demonstriran u videu doista nije kompliciran, ne zahtijeva neke posebne aparate niti sposobnosti, a nije ni nov, premda uvijek ima onih koji za njega još nisu čuli.

Sve što će vam trebati je glavica češnjaka i staklena teglica s poklopcem. Cijelu glavicu samo ubacite unutra i protresite. Nakon desetak sekundi otpast će gornji, čvrsti dio koji možete izvaditi da ne smeta, a vi nastavite tresti teglicu. Brzo ćete primijetiti da je sva kora otpala.

Ako nemate teglicu pri ruci, možete iskoristiti dvije metalne zdjelice ili bilo koju drugu zdjelicu poklopljenu nečim. Glavno da nije preveliko i da se češnjak odbija o stijenke.

Uostalom, bolje ćete shvatiti pogledate li priloženi video.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 05:13