SEX WITH CANCER

Pokrenut online seks-shop za oboljele od raka: ‘Cilj nam je omogućiti im maksimalno zadovoljstvo‘

Seks igračka
 Kamila Rudnicka/Ferrari/Profimedia
Proizvodi su dizajnirani tako da pomognu riješiti probleme uzrokovane kemoterapijom i radioterapijom

Dvoje ljudi koji su uspješno izliječeni od raka pokrenulo je prvi britanski online seks-shop namijenjen onima koji "žive s rakom i onima koji su ga pobijedili".

Sex with Cancer osnovali su Brian Lobel i Joon-Lynn Goh, koji su pobijedili rak, a cilj im je pokušati zadovoljiti posebne potrebe oboljelih, piše Daily Mail.

Joon-Lynn dijagnosticiran je rak dojke 2018. godine, a Brianu je dijagnosticiran rak testisa kada je imao samo 20 godina. Sada je već 19 godina zdrav čovjek.

Svoju su ideju realizirali zajedno s londonskom tvrtkom Sh! Womens Emporium te skupinom pacijenata, medicinskih sestara, psihoseksualnih terapeuta i stručnjaka za seksualne igračke, a cilj njihovih proizvoda je "pružiti maksimalno zadovoljstvo i svestranost".

Proizvodi su nastali nakon što je tim prikupio odgovore na preko 200 pitanja o seksualnom životu oboljelih od raka. Dizajnirani su tako da im pomognu riješiti probleme uzrokovane kemoterapijom i radioterapijom, poput iscrpljenosti, promjene tjelesne težine, niskog libida, erektilne disfunkcije, suhoće rodnice i povećanog rizika od infekcija.

Pomažu i onima koji imaju ožiljke od operacije ili su pak ostali bez dijelova tijela, kao i onima koji imaju emocionalne traume te im seks više nije toliko poželjan. Ponuda proizvoda uključuje, primjerice, masažer prostate kao i masažer u obliku štapića koji je prikladan za one koji osjećaju kroničnu bol ili umor.

U ponudi za žene može se pronaći klitorisna usisna igračka koja pomaže kod vaginizma, odnosno neugodnog osjećaja stezanja vanjskog dijela rodnice, ili gubitka osjeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:29