SCUBA SKENER

Drugi ronilački kongres u Rijeci: Očekuje se najmasovnija akcija čišćenja podmorja u Hrvatskoj

Scuba Skener
 Ivana Nobilo/Cropix
Druženje sudionika kroz ekološku akciju čišćenja, ima za svrhu, ukazivanje na globalni problem onečišćenja podmorja

Drugi Hrvatski ronilački kongres će se održavati 8. i 9. listopada, u Rijeci, dvorana Zamet u cilju razmjene iskustva i znanja s relevantnim stručnjacima iz različitih segmenata i područja rada.

U sklopu kongresa 10. listopada će se provoditi ekološka akcija čišćenja podmorja na nekoliko lokacija od Rijeke do Novog Vinodolskog u kojoj će sudjelovati sudionici kongresa. Druženje sudionika kroz ekološku akciju čišćenja, ima za svrhu, ukazivanje na globalni problem onečišćenja podmorja i podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode. Očekuje se da bi ovo mogla biti najmasovnija akcija čišćenja podmorja dosad održana u Hrvatskoj. Zasad su potvrđene lokacije: Rijeka, Bakar, Kraljevica, Crikvenica i Novi Vinodolski.

Ronilački centar Mihurić je koordinator akcije. Kako je ovo urbano područje sa većim gradovima, očekuje se da bi akcija trebala polučiti i velike rezultate. Međutim, važnije od iznesenog smeća je propagiranje očuvanja Jadrana i sprječavanje novih onečišćenja kao i edukacija naših sugrađana.

Svrha kongresa je objedinjavanje ronilačke populacije nakon situacije koju je uzrokovao koronavirus u cilju promocije ronjenja kao održive turističke aktivnosti. Teme kongresa bit će fokusirane na potrebu zaštite prirode i okoliša te zaštitu pojedinih područja, zatim na poslovanje i funkcioniranje ronilačkih centara i klubova u suradnji s državnim institucijama te specifičnosti poslovanja s obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu korona virusom kao i vrlo važan zdravstveni aspekt ronjenja. Provodi se u organizaciji Agencije Promocija ronjenja te u suradnji s HGK – Županijska komora Rijeka, RK HRVI Nemo-Adriatic i Dive in Rijeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 00:57