Osijek

Slavonska metropola na Dravi jedinstveni je spoj stoljetne tradicije i urbanog razmišljanja

Osijek panorama

 Mario Durkić/
Premda poznat kao grad baroka, secesije i drugih arhitektonskih znamenitosti, jedan od najvažnijih aduta je enogastronomska ponuda

Osijek, grad na Dravi koji odiše energijom užurbanog razvoja, predstavlja pravo otkriće za svakog posjetitelja Hrvatske. Ulaganja u gradsku infrastrukturu transformirala su Osijek u suvremenu metropolu koja nudi jedinstveni spoj stoljetne tradicije i urbanog razmišljanja, čime se ističe kao primamljiva destinacija na turističkoj karti srednjoeuropskih gradova koja unazad dvije godine bilježi turističke rekorde u ostvarenim noćenjima.

Premda poznat kao grad baroka, secesije i drugih arhitektonskih znamenitosti, jedan od najvažnijih aduta grada je njegova enogastronomska ponuda. Vrhunski restorani smješteni u atraktivnim dijelovima grada nude tradicionalne mesne i riblje okuse prilagođene modernim izričajima, a nezaobilazno iskustvo svakako je i užitak u vinu.

image

Gastronomija

Mario Durkic/

Posebno mjesto u srcima posjetitelja zauzimaju proslavljene sorte kao što su graševina ili traminac, koje svojim bogatim okusima zrcale plodonosno tlo istočne Hrvatske.

Tvrđa - središte zabave

Osijek glasi i kao grad zabave i mladenačkog života. Njegova barokna jezgra iz 18. stoljeća, Tvrđa, tijekom večeri postaje omiljeno odredište studenata i mladih koji posjećuju brojne kafiće i klubove koji su se u njoj smjestili. Tu su i razni festivali, koncerti i kulturni događaji tijekom cijele godine koji privlače posjetitelje svih generacija, a posebno se ističu ljetni događaji na otvorenom koji grad pretvaraju u živopisnu pozornicu glazbe, plesa i smijeha.

image

Tvrđa

Za one željne rekreacije, Osijek nudi raznolike mogućnosti. Biciklističke staze uz Dravu idealne su za istraživanje prirodnih ljepota, dok šetnice pored rijeke nude mir i opuštanje. Grad je također poznat po svojim parkovima i zelenim površinama. Izvrsnost, održivost i užitak potiču i brojni sportski prostori, od kojih posebno mjesto zauzima najmoderniji nogometni stadion u zemlji, Opus Arena.

Kombinacijom zabave, gastronomije i aktivnog odmora, Osijek predstavlja atraktivnu destinaciju, a njegova neprestana težnja ka boljem čini ga ne samo centrom regije, već i mjestom koje ostavlja trajan dojam na svakog posjetitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:35