‘THE BEST VIEW‘

Objavljena lista svjetskih hotela s najljepšim pogledom: U top 10 uvršten i jedan hrvatski hotel

Hotel Croatia

 Jeffrey Silvers/Alamy/Alamy/Profimedia/Jeffrey Silvers/Alamy/Alamy/Profimedia
Plasman je tim važniji što je to tek jedan od tri europska hotela koja su dospjela među 10 svjetskih

Brojni su kriteriji za odabir hotela, no prema recenzijama korisnika na Tripadvisoru, jedan od najvažnijih je dobar hotelski pogled zbog čega je portal Hawaianislands.com analizirao nekoliko tisuća komentara korisnika te napravio popis hotela za koje je najveći broj njih ocijenio da imaju "the best view".

Zanimljivo, visoko na listi, i to na devetom mjestu, smjestio se i jedan hrvatski primjerak - Hotel Croatia iz Cavtata za kojeg je otkriveno da je zaradio čak 906 komentara "prekrasan pogled", a plasman je tim važniji što je to tek jedan od tri europska hotela koja su dospjela među top ten svjetskih.

Bolji pogled od njega na području Europe ima samo Waldorf Astoria u Rimu, dok se na deseto mjesto smjestio Hilton Budapest u Mađarskoj.

image

Hotel Croatia u Cavtatu

Elmtree Images/Alamy/Profimedia/Elmtree Images/Alamy/Profimedia

Najljepši pogled na svijetu spomenut u čak 2280 komentara tako ima hotel Pueblo Bonito Sunset Beach Golf and Spa Resort u meksičkom Cabo San Lucasu, drugi je Wynn Las Vegas u SAD-u, a na treće mjesto je dospio Fairmont Chateau Lake Louise s 1772 komentara.

Na listu su dospjeli i naši susjedi Slovenci, ali tek na 61. mjesto s hotelom Gran Hotel Toplice na Bledu, a Srbija na popisu ima njih četiri u Beogradu - Metropol Palace, Hotel Leopold I, Hilton Belgrade i Arkabarka, no pri dnu liste.

Kako se pojašnjava u istraživanju, podaci su prikupljeni tijekom ožujka ove godine, a pretraživanjem su obuhvaćene sve zemlje svijeta.

image

Zalazak sunca u Cavtatu / Ilustracija

Chris Brain Photography/Alamy/Alamy/Profimedia/Chris Brain Photography/Alamy/Alamy/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:18