NOĆ NA OTOKU

Najbolji barovi Jadrana: Zrće je utihnulo, ali mi smo otkrili gdje je najbolja zabava na Pagu

Kamerlengo na Pagu
 Hanza Media
Premda se radi o mjestu s pop play listom, zvijezde večeri bili su, ili barem trebali biti, slavonski glazbenici

Premda se radi o mjestu s pop play listom, zvijezde večeri bili su, ili barem trebali biti, slavonski glazbenici. Kamerlengo je bio pun pa se i ovaj put potvrdio kao najbolje mjesto na paškoj rivi.

Vlasnik paškog Kamerlenga ona je vrsta ljudi koja ne voli pompu, ne voli objektive, puste priče o uspjehu i konceptu. Ima restoran na rubu Paga i lijepo uređeni bar u strogom centru ovog prekrasnog otočkog gradića.

Grad Pag je doista najljepši kutak otoka poznatog po noćnoj zabavi na drugoj strani, tamo gdje sve počinje i završava riječju - Zrće. E pa ovog ljeta pušu neki drugi vjetrovi, situacija je teška, trpka, Zrće je utihnulo i zabava se iz klubova prenijela u barove. Na terase.

Kamerlengo, što označava kulu, tvrđavu, jedan je od najugodnijih barova u Pagu. Te je večeri gazda odlučio publiku privući nečim drugačijim. Inače je ovdje na “meniju” komercijalni đir, pop, ponešto housea, dosta glazbe koju volimo nazvati zabavnom.

Ove večeri centralnu poziciju na terasi zauzeli su slavonski glazbenici. I opleli po svemu onom što se može čuti na svadbama. Pogodak? Učinilo mi se da se i vlasnik bara uvjerio da nije. Ok, pokušao je izazvati pozitivan šok kod gostiju, cijenim hrabrost i ideju, ali i dalje mislim da paška riva može i bez bećara.

Naravno, gazda je Slavonac! Iz Đakova. Stigao na Pag prije 6 godina, svidjelo mu se i ostao je. Ne smatra da je napravio grešku, naprotiv - voli svaki kutak ovog lijepog otočkog grada.

A gosti vole njegov nenametljivi stil vođenja lokala. Dolaze redovito, piju skupa pića pa je tako stol do našeg zauzelo veselo društvo mladih Varaždinaca i u prilično kratkom roku slistilo dvije boce Badelova Bombaya. Čestitke!

Kvartet lijepih ženskih lica na drugim dijelu terase motivirao me da pitam otkuda dolaze.

Ivanić Grad i Kloštar!

Cure udaraju po Grey Gooseu i čini se da se ne radi o prvim čašama.

- U stvari smo htjele pobjeći od ovakve glazbe, ali volimo Kamerlengo i zaključile smo da nakon dvije-tri vodke više neće biti važno tko nam večeras svira... - priznala je najhrabrija iz kvarteta, cura koja se brzo prometnula u glasnogovornicu ove vesele ekipe iz zagrebačkog okruženja.

Pa ako izbor izvođača i nije bio posebno uspješan, vlasnik Kamerlenga ne treba žaliti jer se ovdje publika očito jako dobro zabavlja i uz bećarac.

Cijene vrlo korektne, usluga brza, konobari, naravno - naoružani maskama. Nema šale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:27