BAROVI JADRANA

Koketni party bar raj podno Marjana: Isprepliću se nacije, svi nasmiješeni, zadovoljni...

 Jakov Prkić/Cropix
Joe‘s Beach lounge & bar je mjesto u kojem nakratko pomisliš da živiš u bogatoj, uspješnoj mediteranskoj zemlji

Malo mi je neugodno priznati da sam plažu Kašjuni upoznao tek ovog ljeta.

U stvari, prije par dana. Sve me nekako vuklo na onu stranu Splita gdje su Bačvice, riva, vreva i buka. Pa Žnjan, koji smatram skroz zanimljivim za kupanje. Tamo je, na toj strani i trajektna luka, moj najčešći razlog dolaska u Split.

image
Jakov Prkić/Cropix

I tko zna koliko bi još prošlo do tog povijesnog susreta s Kašjunima, vjerojatno najljepšom splitskom plažom, da nije Joe’s Beach lounge & bara. Plaža poput Kašjuna zaslužuje upravo ovakav bar! Dapače, dva su, jedan je više “chill” koncepta, dok ovaj veći polako postaje mjesto gdje moraš doći. I biti viđen (video na www.jutarnji.hr).

image
Jakov Prkić/Cropix

Bez puno nepotrebne priče, voditeljica Neda mi je pojasnila kako i zašto, ispričala ukratko o Joe’su i pustila da sam upijem sve ono što ga čini posebnim mjestom. Ima tu i masaže, ima sporta, plaža je potpuno opremljena. Ali koncentrirao sam se na ponudu Joe’sa, zato sam ovdje.

image
Jakov Prkić/Cropix

Kažu upućeni, kad želiš saznati valja li restoran, naruči rižoto i sve će ti biti jasno. Kod ovakvih barova može se primijeniti slična taktika, ali - s burgerom. Odmah sam naručio jedan po preporuci superljubazne konobarice, a bilo je tu mjesta i za salatu s fetom, pa i za poneki koktel.

image
Jakov Prkić/Cropix

Nemam baš nikakvog kompleksa napisati da burger nije bio pravi (ako nije), ali ovo što je stiglo na stol bilo je - top klasa. Da stvar bude zanimljivija, cijene su bitno poštenije nego na splitskoj rivi! A publika u Joe’su sve je samo ne štedljiva. Fina neka ekipa, isprepliću se nacije, svi nasmiješeni, zadovoljni, čini se da ih je ovo mjesto razveselilo koliko i mene.

image
Jakov Prkić/Cropix

Joe’s je ostavio dojam i na našeg modela, na Zagrepčanku Korinu koja se upravo ovdje i upravo toga dana otisnula u vode modelinga. Kako se snašla, neka procijeni publika Jutarnjeg lista.

Modra Amphora zablistala na Žnjanu

Nije jednostavno odlučiti u kojem hotelu odsjesti u Splitu. Nekad mi je favorit bio Park, potom Radisson ili gradski Atrium. Ovaj put odlučio sam se za nešto posve novo, za najraskošniji hotel na Žnjanu, a i šire.

Amphora je impresivno zdanje modre boje, hotel visoke klase s otvorenim i zatvorenim bazenima, s wellnessom, fitnessom, s upravo fantastičnom pozicijom na žnjanskoj plaži. Nije jeftin, ali on to i ne želi biti. Ono što me potpuno šokiralo, s obzirom da je tek otvoren – Amphora je prošli vikend bila potpuno rasprodana! Split je dobio novog jakog igrača.

image
Hotel Amphora
image
Hotel Amphora
image
Hotel Amphora
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 07:57