NEOBIČNO HLADNA ZIMA

Hrvatska čeka toplinski udar, a na drugom kraju svijeta hladni šok: ‘Ovo se nije dogodilo 14 godina‘

Prvi put u 14 godina snijeg je zabijelio argentinsku Cordobu
Stanovnici Cordobe neće imati previše vremena za uživanje u snijegu, jer već za vikend ponovno će zagrijati na sedamnaest stupnjeva

Stanovnici argentinske pokrajine Cordobe probudili su se uz prvi snježni pokrivač nakon četrnaest godina. Snijeg, koji je počeo padati u dva sata u noći, iznenadio je i razveselio Argentince koji od jutra uživaju u snježnim radostima.

Cordoba, pokrajina s istoimenim milijunskim gradom sa svojim središtem, nalazi se u sjevernoj Argentini. Zbog toga ima blagu klimu, pa čak niti u zimskim mjesecima ondje temperatura ne pada ispod desetak stupnjeva.

"Do prije nekoliko mjeseci kupali smo se u bazenu, a sad radimo snjegoviće", kazao je Sergio Flores (21), koji je bio dijete kada je vidio posljednji snijeg. "Nikad nismo doživjeli ovako nešto. Snijeg koji je pao prije četrnaest godina ne može se usporediti s ovim", kazao je mladić.

Inače je u toj regiji trenutno zima, ali čak i u najhladnijem mjesecu, srpnju, na tom su području zabilježeni temperaturni rekordi od devetnaest stupnjeva.

Snijegu su se posebno razveselila djeca, koja nikad nisu doživjela bijele pahulje. No, ni odrasli nisu propustili priliku da grade snjegoviće, snježne anđele ili započnu borbu u grudanju.

"Predivno je. Svi smo vidjeli snijeg kad je krenuo padati u dva sata, no nismo očekivali ovakvo jutro. Predivno je, moramo u tome uživati", kazao je stanovnik San Nicolasa Carlos Diaz, mjesta u kojem je napadalo najviše snijega.

No stanovnici Cordobe neće imati previše vremena za uživanje u snijegu, jer već za vikend ponovno će zagrijati na sedamnaest stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:43