SPASILI JE HGSS-ovci

PRESLATKO ŠTENE BAČENO U KANJON CETINE DANAS ŽIVI KAO U BAJCI 'Nije nam bilo teško potegnuti 300 km kako bi postala novi član naše obitelji'

 
 Privatni album, HGSS Stanica Makarska / FACEBOOK

Kad su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz Makarske početkom travnja na području Zadvarja iz kanjona Cetine izvukli preplašeno štene engleskog pointera, koje je netko bezdušno bacio u stotinjak metara duboku provaliju, javnost se s razlogom pitala kako itko može nauditi bespomoćnom biću koje je tek počelo živjeti.

Kujica, koju je Udruga Šapama od srca Makarska nazvala Coco, odmah je dobila privremeni smještaj u Makarskoj: volonterke koje su se brinule o njoj kažu kako je malena bila strašno izbezumljena, ali istodobno željna ljudskog dodira i pažnje, toliko da bi počela cviliti čim bi ostala sama, pa makar i na sekundu.

Njezina priča društvenim mrežama proširila se brzinom svjetlosti, a onda se dogodila sudbonosna ljubav na prvi pogled.

Naime, mladi bračni par iz Zagreba odlučio je udomiti Coco. Nije im bilo teško sjesti u automobil i "potegnuti" 300-tinjak kilometara do Dalmacije samo kako bi ova preslatka kujica postala ravnopravnom članicom njihove obitelji.

Privatni album

S obzirom da je Coco očito bila zanemarivana još od dana kad je došla na svijet, zbog krhkoga zdravlja odlasci na terapije za nju i njezine udomitelje još su svakodnevica.

Privatni album

Kujica, koju je prema stručnom mišljenju veterinara njezin prvi vlasnik vjerojatno hranio sirovim i pokvarenim mesom, zaražena je giardijom, crijevnim parazitom koji uzrokuje probavne tegobe poput proljeva, nadutosti i bolova u trbuhu, a ima i nekoliko bakterijskih infekcija.

No, bez obzira na sve, Coco je danas sretno, maženo i paženo štene - njezini novi vlasnici odlično se brinu o njoj, a čim se kujica oporavi, dobit će sva obvezna cjepiva te će joj biti operirane oči.

Nekome je svojedobno možda bila višak, ali mladom bračnom paru iz Zagreba ova mala pseća heroina sad je sinonim za bezuvjetnu ljubav, odanost i sreću koja se teško može opisati riječima.

Privatni album

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:41