ŠIBENIK

Ovo je jedina hrvatska marina posebno dizajnirana za prihvat luksuznih megajahti

 Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix
D Marin marina Mandalina nalazi se u prirodno zaštićenoj luci, u blizini Kanala sv. Ante

D-MARIN MANDALINA ŠIBENIK

Otvoreno: cijelu godinu

Vezovi: 440 vezova (od 10 m do 70 m dužine i gazom do 5,5 m)

30 suhih vezova

Usluge: pokretna dizalica kapaciteta 50 t, mogućnost prihvata katamarana, Tesla sustav za punjenje na odredištu, visokotlačno pranje trupa, popravci i održavanje motora, usluge električara, održavanje ventilacije i klime te zbrinjavanje kaljužnih voda, održavanje i punjenje akumulatora, opće usluge čišćenja, specijalizirana trgovina nautičkom opremom, 24/7 priključak za vodu, 24/7 priključak za struju (do 1000 A), parkiralište na otvorenom, concierge

image
Boris Kovacev/Cropix/

U blizini marine: Kanal sv. Ante, centar Šibenika, šibenski arhipelag

image
Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix

U prirodno zaštićenoj luci, u blizini Kanala sv. Ante smjestila se D-Marin Mandalina marina, jedina hrvatska marina posebno dizajnirana za prihvat megajahti. Već na samom ulaza u luku, odnosno kada dolazite prema Kanalu sv. Ante, znate da ste došli u jedinstven grad. Na samom ulazu u kanal stoji Tvrđava sv. Nikole, jedno od dva spomenika svjetske graditeljske baštine pod zaštitom UNESCO-a koji se nalaze u Šibeniku. Druga građevina pod zaštitom UNESCO-a je impozantna katedrala Sv. Jakova koju su tijekom 15. i 16. stoljeća gradili Juraj Dalmatinac i Nikola Firentinac. Centar Šibenika zaista je poseban, možete ga satima razgledavati i prepun je atrakcija, a okolica je savršena i za aktivan odmor - možete se okušati u windsurfingu, ronjenju, jahanju i brojnim drugim aktivnostima.

image
Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix

Poseban je užitak ploviti morem šibenskog arhipelaga. Otoci Zlarin i Prvić najpoznatiji su otoci arhipelaga koje morate posjetiti zbog njihovih koraljnih grebena, no tu su otoci Kaprije, Žirje, Tijat, Zmajan i Kakan, a svaki od njih poseban jr na svoj način. Usidrite se kod ovih otočića i istražite netaknutu prirodu i čisto more.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 01:35