MAKARSKA

Ovaj je grad prirodna luka, ali i centar turističkih događanja tijekom ljetnih mjeseci

 Ivo Ravlic/Cropix/
Jednu od najpoznatijih jadranskih rivijera krasi čak šezdeset kilometara prekrasnih plaža

MAKARSKA

Sidrište: Makarska luka ili bilo koja od uvala rivijere

Makarska rivijera: Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora, Gradac

Planinski masiv Biokovo: najviši vrh Sveti Jure - 1762 m

Jedno od najpopularnijih hrvatskih ljetovališta definitivno je Makarska. Ljeti dupkom puna, Makarska je privlačna onima željnima ugodne klime, ali jednako tako i dobrog provoda. Smjestila se podno planine Biokovo, koja je sama po sebi vrijedna upoznavanja, a riječ je o gradu u kojem živi više od 15 tisuća stanovnika. Njegova dva kilometara duga pješčano-šljunčana plaža samo je jedna u nizu plaža koje krase ovo područje. Makarska je prirodna luka, ali i centar turističkih događanja tijekom ljetnih mjeseci.

image
Ivo Ravlic/Cropix/

Prije nekoliko godina u Parku prirode Biokovo uređen je i otvoren vidikovac "Nebeska šetnica - Skywalk" koji obavezno morate posjetiti kada ste u Makarskoj. Riječ je o prvoj nebeskoj šetnici u Hrvatskoj. Polukružna instalacija proteže se na osam i pol metara, dok izvan litice izlazi čak oko 11 metara. Impresivno, ali nije preporučljivo onima koji se boje visine.

Makarska se smjestila u srcu Makarske rivijere, jedne od najpoznatijih jadranskih rivijera koju krasi čak šezdeset kilometara prekrasnih plaža. Proteže se od Brela na sjeverozapadu preko Baške Vode, Makarske, Tučepa, Podgore i ostalih manjih mjesta sve do Gradca na jugu. Koje god mjesto na rivijeri odaberete za odmor, uživat ćete u prekrasnim pješčano-šljunčanim plažama okruženim gustom borovom šumom.

Jedna od skrivenih plaža je i Nugal, koja se smjestila na potezu između Makarske i Tučepa, a dugačka je 80 metara. Nalazi se podno litice, a za vrijeme kišnih dana pojavi se i slap. Do nje je teže doći s kopna, tako da je idealna destinacija za nautičare i sve ostale koje dolaze brodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:36