ACI MARINA ŠIMUNI

Čipka, sir, janjetina, sol... S Paga dolaze najbolji hrvatski domaći proizvodi svjetske slave

ACI marina Šimuni

 Srdjan Vrančić/Cropix
Iako je dom najpoznatije party destinacije u Hrvatskoj, Pag je miran otok s predivnim plažama kao stvoren za istraživanje

OTOK PAG

ACI MARINA ŠIMUNI

Otvoreno: cijelu godinu

Najveća duljina plovila: 18 m (dnevni vez), 14 m (godišnji vez)

Broj vezova: 191; 45 suhih vezova

Usluge marine: bankomat, besplatan Wi-Fi, trgovina s prehrambenim proizvodima, recepcija s mjenjačnicom, sanitarije (uključujući sanitarije prilagođene osobama s posebnim potrebama), restoran, tehnički servis plovila, dizalica

Blizu marine: Stari grad Pag, Novalja(plaža Zrće), otok Maun, otok Olib, otok Silba, Karlobag

Iako je službeno u Zadarskoj županiji, ACI marinu Šimuni na otoku Pagu ubrajamo među kvarnerske marine. Smještena je na samoj polovici otoka, koji je i sam razdijeljen u dvije županije, u istoimenom mjestu, u mirnoj i tihoj luci. Malo ribarsko mjesto Šimuni poznato je po svojim dugim pješčanim plažama te ga kao destinaciju najviše biraju obitelji s malom djecom.

No, oni željni zabave mogu potegnuti do obližnje Novalje i Zrća, najpoznatije plaže na otoku. Na Zrću zabava traje non-stop te je najrazvikanija party destinacija na Jadranu.

ACI marina Šimuni gleda na susjedni otok Maun, a u blizini su i otoci Olib i Silba, neki od najzanimljivijih otoka srednjeg Jadrana očaravajuće, netaknute prirode i prekrasnih uvala, na kojima je zabranjen promet motornim vozilima.

Najviši vrh otoka, na kojem se nalazi istoimena kapelica, je Sveti Vid (348 metara), s kojeg se pruža divan pogled na cijeli otok. Naime, Pag je geografski smješten podno Velebita te na nekim dijelovima, zbog jake bure koja dolazi s planine, izgleda kao da nema vegetacije pa ga vrlo često zbog toga nazivaju Mjesečevom površinom. Jedan je od najranije naseljenih otoka, a ponosi se svojom tradicijom. Dokaz tome je i poznata paška čipka, koja je uvrštena na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 11:47