BESKRAJNO ZAHVALNI

NAPUŠTENIM PSIMA IZ OGULINA STIGLA PRVA POŠILJKA POMOĆI 'Ne mogu ni opisati koliko sam sretna, javio se i Vedran Ćorluka, a ja imam samo jedan san...'

 
 DUMOVEC

Nakon objave Jutarnjeg lista o teškoj situaciji u kojoj se nalazi Udruga Šapa u srcu, koja radi u jednom mjestu nedaleko od Ogulina, naši čitatelji su se organizirali i odlučili pomoći.

Rezultat je zaista nevjerojatan - u nepuna četiri dana, koliko je prošlo od naše objave, prikupljeno je oko 36 tisuća kuna te oko 1,5 tona hrane. Premda zvuči kao golem uspjeh, 20 tisuća odmah ide za kastracije, plaćeno je 7200 kuna duga kod veterinara, a ostatak je novca namijenjen čipiranju novih pasa te njihovu cijepljenju. Količina skupljene hrane - 1,5 tona - dovoljna je za mjesec dana.

- Toliko sam sretna da vam ne mogu opisati. Došli su nam ljudi iz Rijeke, Zagreba, Gospića, Karlovca... Donijeli su hranu, deke... Mnogi su poslali novčanu pomoć, a javio nam se i Vedran Ćorluka, koji će pomoći uplatom. Nama je zapravo hrana najveći problem. Imamo prekrasnu veterinarku, Petru Mihelčić, kojoj smo uvijek dužni i koja nam pomaže. No kad nema hrane, tad paničarim jer ne znam što napraviti - priča Anica Pribanić, predsjednica Udruge.

Dok smo razgovarale, stigao je dostavljač koji joj je donio još jedan paket hrane. Netko je naručio suhu hranu i konzerve, a one će odmah u zdjelicu nove štićenice udruge. Baš to jutro došla im je kujica s osam štenaca. Pronaći će već negdje kutak za nju, gdje će imati mira. No Aničin je san da u jedan objekt u njezinu dvorištu uvedu struju i postave pločice kako bi prostor mogli grijati i u njega smjestiti bolesne pse i štence.

- To je još daleki san, ali nakon ovolike pomoći koja stiže sa svih strana nekako vjerujem da će se i to jednoga dana dogoditi. Zamislite da to uredimo, pa to bi bilo savršeno! Možda se sad nešto i pokrene. Evo, u ponedjeljak su bili iz Grada Zagreba, došao je ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok. Donijeli su nam pomoć, a u svemu tome ih je podržao gradonačelnik Milan Bandić. Nije li to ironično da nas gradonačelnik drugog grada podrži, a ovi koji su u blizini, gradonačelnici Ogulina i Josipdola, ni ne oglase se - kaže Anica.

U ponedjeljak su im iz Zagreba donijeli 750 kilograma hrane, zdjelice, ogrlice, povoce, deke i ležajeve za pse. Među tim su proizvodima i mnogi koje su skloništu u Dumovcu donirali građani.

- Prevozeći stvari u Skradnik, nastavili smo lanac dobrote koji su počeli Zagrepčani u želji da pomognu psima koji čekaju novi dom i svoje ljude. Kad smo stigli u Udrugu Šapa u srcu, vidjeli smo kako je svaka pomoć njihovim psima ne samo dobrodošla, nego i nužna. Zato ćemo s članovima Udruge ostati u kontaktu i nastaviti im pomagati oko skrbi za njihove štićenike. Građane pozivamo da i sami učine što mogu. Da im je šapa u srcu, najbolje mogu dokazati udomljavanjem pasa iz Skradnika - zaključio je Damir Skok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 11:30