NEĆETE, RAZBOJNICI!

HOROR JEDNOG PAPAGAJA Upucali ga u kljun, oteli, ugrizla ga i zmija, na kraju se krvavim napadom izborio za život: 'Freddy Krueger vam je malo divlji'

 
Papiga, ilustracija
 Profimedia, Alamy

Jedan amazonski papagaj preživio je niz scenarija iz horor-filmova, tijekom kojih je teško ozlijeđen u pucnjavi, otet od naoružanih lopova, a povrh svega je pretrpio i opasni ugriz zmije. Budući da se zove Freddy Krueger, cinici bi rekli da je imenom poznatog lika iz horora skoro pa prizvao val nedaća koji ga je zadesio.

No, preživio je sve nevolje te se na kraju vratio u svoj dom u zoološkom vrtu u brazilskom gradu Cascavelu.

Freddyja je zoološki vrt kupio prije četiri godine nakon što je bio teško ozlijeđen u općoj pucnjavi između policije i gangstera koja se dogodila kad su policajci upali u skrovište zlikovca koji je bio vlasnik papige, piše Guardian.

- U toj pucnjavi Freddy je bio ranjen u gornji dio kljuna, a k tome je bio i nakratko oslijepljen te je zadobio opekline na glavi - pišu brazilski mediji o papagaju koji je doslovno 'popio' metak u kljun, zbog čega mu je lice ostalo deformirano.

Nakon toga Freddy je nekoliko godina živio mirno i oporavio se od rana sve dok ga ranije ovog mjeseca nije ugrizla zmija za nogu. Na njegovu sreću, nije bila otrovnica pa, iako je mnogo krvario, hrabri papagaj je preživio opasni napad reptila.

No, samo četiri dana kasnije u zoološki vrt upala su tri naoružana lopova koji su svladali čuvare i otuđili dva papagaja i plinsku bocu. Jedna od otetih ptica bio je i Freddy kojem je izgleda dozlogrdilo da stalno bude na meti zlikovaca te se dva dana kasnije vratio do stabla bora pokraj svoje nastambe u ZOO-u.

Kako je točno iskusni papagaj umakao svojim otmičarima i dalje nije jasno, ali kako su pokraj njegove bivše nastambe (one u kojoj je živio s kriminalcem) nađene kaplje krvi, čuvari iz zoološkog vrta smatraju da se ova notorno agresivna papiga za slobodu izborila tako da je iskljuvala lopove.

- On vam je malo divlji - rekao je Ilair Dettoni, veterinar u zoološkom vrtu u koji se Freddy vratio.

On pretpostavlja da je nesretnog, ali žilavog, papagaja spasila činjenica da mu je lice unakaženo pa nije bio privlačan potencijalnim kupcima.

- Zapravo ne znam je li on jako sretan ili jako nesretan papagaj - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:57