BUDUĆNOST IGRANJA

Sony objavio datum izlaska i cijenu konzole PlayStation 5. Evo kada bi trebala doći u Hrvatsku

PlayStation 5
 Katie Collins/Pa Images/Profimedia
PlayStation 5 s mogućnošću čitanja optičkih medija bit će skuplja od digitalne, a jedan će je dio svijeta moći kupiti već 12. studenog

Svoju novu igraću konzolu PlayStation 5 japanska multinacionalna tvrtka Sony na dobar dio svjetskog tržišta plasirat će 12. studenog ove godine (19. studenog bit će dostupna u cijelom svijetu) i to po cijeni od 499 eura (nešto manje od 3.200 kuna), s tim da će verzija konzole bez čitača optičkih medija koštati 399 eura (nešto više od 2.500 kuna).

Cijena i datum izlaska PlayStationa 5 objavljeni su u srijedu u kasnim večernjim satima po hrvatskom vremenu u sklopu specijalne digitalne prezentacije koja je osim tih informacija sadržavala i pregršt najava za igre koje će se na njoj moći igrati.

Moglo se tako vidjeti da će na PlayStation 5 (prije ili kasnije) doći Final Fantasy 16, Spider-Man: Miles Morales, Hogwarts Legacy, Call of Duty: Black Ops Cold War, Resident Evil 8: Village, Deathloop, Devil May Cry 5: Special Edition, Oddworld: Soulstorm, Five Nights at Freddy's: Security Breach, remake klasika Demon's Souls, Fortnite te God of War: Ragnarok.

Mnoge od pokazanih igara nemaju precizne datume izlaska već su samo bili naznačeni kvartali ili godina tijekom koje će igra izaći, no Sony se pobrinuo da kupci PlayStationa 5 imaju što igrati tako što će im ponuditi nešto što zovu PlayStation Plus Collection. Svi pretplatnici PlayStation Plus servisa koji kupe PlayStation 5 moći će neke od najboljih PlayStation igara preuzeti te zaigrati odmah čim konzolu kupe. Među kolekcijom nalaze se i Monster Hunter World, God of War, Infamous: Second Son, Batman Arkham Knight, The Last Guardian, The Last of Us: Remastered, Persona 5, Bloodborne te Uncharted 4: Thief's End.

Što se tiče datuma izlaska konzole, obje inačice konzole 12. će studenog doći u Sjedinjene Američke Države, Japan, Kanadu, Meksiko, Australiju, Novi Zeland i Južnu Koreju. Ostatak svijeta, koji uključuje i Europu, konzolu će vidjeti 19. studenog.

Podsjetimo, Microsoft će svoje nove konzole Xbox Series X i Xbox Series S na tržište staviti 10. studenog. Series X inačica, ona moćnija, koštat će 499 američkih dolara, isto kao i PlayStation 5 verzija s čitačem optičkih medija. Series S inačica, nešto slabija i striktno digitalna konzola, koštat će 249 američkih dolara, čak 150 dolara manje od digitalne inačice PlayStationa 5.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:14