3D Mark proslavio 15. rođendan i dijeli Fire Strike Monster figurice

Futuremark nas je podsjetio kako je prošlo 15 godina otkada je u promet pušten prvi 3D Mark benchmark alat pomoću kojeg smo mogli testirati mogućnosti našeg računala.

Prvi 3D Mark je izašao davne 1998. godine, još kada je Microsoft izdao dobro poznati Windows 98 operativni sustav, kada je Apple prodao svoj prvi iMac, a u isto je vrijeme predstavljen i jedan novi pretraživač za kojeg ste možda i čuli – Google.

3D Mark je tada podržavao DirectX 6, a do danas smo imali priliku vidjeti 11 verzija programa koji je iz verzije u verziju gurao hardware do granica izdržljivosti prikazujući fenomenalne video materijale.

Zasada je moguće preuzeti sve verzije ovog popularnog benchmark alata od verzije 3DMark99 nadalje sa službenih stranica, no uskoro će se prekinuti podrška za one najstarije. Tako se 3DMark03, 3DMark05 i 3DMark06 miču sa liste podržanih alata budući da više ne daju značajne rezultate s novim hardverom, a budući da će Microsoft uskoro prekinuti podršku za Window XP, prekinut će se i podrška za PCMark05.

Kako bi proslavio rođendan, Futuremark je odlučio podijeliti Fire Strike Monster figurice, a ukoliko istu želite osvojiti trebat ćete sudjelovati u anketi na službenim stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 02:25