MRCINA

FOTO: SKAMENILA SE KAO DA JOJ SE POGLED SUSREO S MEDUZINIM Ogromni reptil izbezumio staricu, bez riječi ostao i čuveni lovac

 
Burmanski piton
 blickwinkel / Alamy / Profimedia

Australski lovac na zmije Tony Harrison navikao je da ga ljudi zovu tvrdeći da im se pred vratima nalazi ogromna zmija. No, jedna osoba koja ga je nazvala, nije pretjerivala, kako to inače biva.

- Bila je to najveća zmija na koju sam naišao u 27 godina ovog posla - kazao je Harrison, piše The Guardian.

Kako je kazao, starica koja je otvorila vrata svog doma u predgrađu Oxenforda u Queenslandu i ugledala 5-metarsku zmiju uplašila se kao nikada u životu.

Radilo se o ogromnom albino burmanskom pitonu koji je težio preko 80 kilograma. Harrison je kazao kako je dobra stvar bila to što je piton bio miran.

- Očito se radi o nečijem ilegalnom kućnom ljubimcu koji je držan u zatočeništvu cijeli život - kazao je te ustvrdio da se o zmiji baš i nije brinulo jer joj je falio komad repa i imala je ožiljke.

Burmanski pitoni su u Australiji ilegalni. Maksimalna kazna u Queenslandu za držanje reptila poput burmanskog pitona iznosi 130.550 dolara.

Iako nisu otrovni, ako pobjegnu vlasnicima u prirodu, poput ovog, mogu nanijeti štetu čitavom ekosustavu.

- Oni jedu isto što i naše domaće vrste, tj. natječu se s našim domaćim vrstama za hranu, a postoji i potencijalni rizik od prijenosa virusa - kazao je Harrison.

Pitonom kojeg je "ulovio' bio je fasciniran i njegov sin Jensen koji ga je imao priliku vidjeti.

- Kada sam ga izvukao iz automobila on nije mogao vjerovati da je stvaran. Ovo je najveća zmija na koju možete naići - kazao je.

S obzirom na australske zakone koji se tiču ekosustava, piton će najvjerojatnije biti uspavan.

- Bilo je tužno igrati se s njim i imati ga na zadnjem sjedištu automobila znajući što će mu se dogoditi - kazao je Harrison.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:31