OBJE ŽIVOTINJE SU DOBRO

FOTO: NEOBIČAN DUO ZAGLAVIO U ŠAHTU Pronašao ih je gospodin koji je šetao sa svojim psom: 'Upozorio me da su u nevolji i odveo do njih'

 
 Domagoj Rast

Društvo prijatelja životinja Faun Kutina u ponedjeljak ujutro dobilo je nesvakidašnji poziv upomoć - naime, dok je bio u šetnji sa svojim ljubimcem, gospodin Domagoj Rast u otvorenom šahtu dubokom nekoliko metara pronašao je - jazavca i mješanca jazavčara!

Zapravo, ovaj neobičan dvojac prvi je uočio Domagojev pas Sonny, koji je upozorio svojeg vlasnika i odveo ih do životinja u nevolji.

Domagoj Rast

Gospodin Rast o svemu je odmah obavijestio Društvo Faun Kutina te veterinarsku stanicu, koja je u rekordnom roku na teren poslala tehničara Bojana, koji je izvukao jazavca i psića, a nedavno je sličnu akciju spašavanja imao i s lisicom pa su ga u gradu od milja već prozvali "Supermanom".

- Prvo je na sigurno izvukao jazavca - on se neko vrijeme bunio i ljutito puhao na sve oko sebe, ali brzo je šmugnuo dalje u prirodu. Spašeni pas pregledan je u veterinarskoj stanici, gdje je, srećom, ustanovljeno da ima čip i vlasnika koji ga je bezuspješno tražio od nedjelje navečer.

Riječ je o starijem gospodinu koji se ne koristi društvenim mrežama pa nije ni znao što je snašlo njegova ljubimca. Inače, mješanac ima devet godina, zove se Tiki i redovito je cijepljen, a vlasniku je pobjegao iz dvorišta - rekli su nam iz Društva Faun Kutina.

Domagoj Rast

Dodaju kako su obje životinje neozlijeđene, što je ugodno iznenadilo i veterinara koji se brinuo o Tikiju do dolaska njegova gazde. Psić je, doznajemo, bio samo dehidriran, što ni ne čudi, jer nitko zapravo ne zna koliko dugo je s jazavcem bio zarobljen u šahtu bez vode i hrane.

Dvojac je bizarnu nesreću doživio u tzv. Danskom naselju, gdje su svojedobno boravile izbjeglice, a s obzirom da se ondje nalaze četiri šahta, koje netko stalno otvara, Društvo Faun Kutina o tome je pisalo i Gradu.

- I djeca mogu nastradati ukoliko se rupe ne saniraju - upozorili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:13