MISIJA MATURALNA VEČER

FOTO Maturalne haljine nisu vjenčanice, moraju biti mladenačke i otkačene

Jutarnji list odjenuo je tri maturantice, neobavezno i ne previše skupo - tri različita ‘looka’ za tri tipa djevojaka

ZAGREB - Bliži se vrijeme maturalnih zabava, a samim tim maturantice postavljaju jedno od gorućih pitanja - što obući? Posljednjih godina, maturanti slave svoje mature kao vjenčanja - u luksuznim hotelima, a samim time se i odijevaju potpuno krivo i u neskladu s godinama.

Duge, svečane, preozbiljne haljine ili kičaste kratke s milijun šljokica, za koje roditelji često moraju dati pravo malo bogatstvo, uopće nema veze s njihovih bezbrižnih i divnih 18 godina. Jutarnji list odlučio je stoga odjenuti tri maturantice, neobavezno i ne toliko skupo. Luka, Iva i Maša djevojke su iz XVI. zagrebačke gimnazije koje 12. lipnja imaju maturalnu zabavu.

Sve je u spremno

U njihovim razredima već gotovo sve djevojke imaju spremne haljine, a imperativ je - kratko. Njih tri na snimanje su donijele svoje haljine u kojima će se pojaviti. Luka ima dugu crnu haljinu japanske dizajnerske kuće Kenzo, koju je “ukrala” iz ormara svoje mame, jer roditelje nije željela baciti u trošak. Iva je izvukla pravi “as” - bondage haljinu Hervea Legera, koju je dobila od sestrične. Maša je svoju haljinu kupila u Zari.

Iako se svaka u svojoj haljini osjeća kao princeza, mi smo za njih pripremili malo pomaknutije stilove. Izabrali smo tri različita “looka”, jer su i njih tri različiti tipovi.

Luka kao visoka prekrasna Amazonka, Iva kao manekenka s modnih pista i Maša sa svojim preslatkim “baby face” izgledom, svaka je dobila svoju “kategoriju”. Luka je bila rokerica, Iva princeza, a Maša slatkica. Uz to smo odlučili spojiti cijene koje su povoljne s onim skupljima.

High street dućan H&M uskočio je u kombinaciju zajedno s hrvatskom web stranicom Ormar.hr koja ima fantastične dizajnerske komade. Luka je nosila ljubičastu Valentino haljinu. U originalu ona košta 12.372 kuna, a na stranici Ormar.hr prodaju je za 2772 kune. Idealno se uklopila uz ljubičaste štikle Jessice Simpson (Ormar. hr - 265 kuna) i srebrni nakit. Ogrlica oko vrata sa srcem je Chanel (1125 kuna), a niz srebrnih i zlatnih narukvica na rukama iz radionice H&M-a po cijeni od 34,90 kuna. Iva je nosila haljinu iz H&M-ove kolekcije “Concious”, koja je ekološka, jer je od recikliranih materijala.

Ivina haljina koštala je 1999 kuna, ali su zato modni dodaci bili pristupačni. Viseće zlatne naušnice 59,90 kuna i zlatna torbica 99 kuna. Uz to je i zlatno pravilo da na tako dugu haljinu do poda zaista ne morate nositi štikle - one su suvišne. Stoga je Iva nosila zlatne balerinke (149 kuna). Jedino što je cijenom odskakalo od accessoriesa je zlatni Swarovski Helios prsten. On je u originalu 1198, a na Ormar.hr 485 kuna.

Pripreme za studij

I dok je Luka imala dizajnersku haljinu i nakit, a Iva skupi prsten, Mašin romantični “look” u potpunosti je iz high street dućana. Čipkana bijela haljina za 179 kuna, plastična ogrlica (59,90), prsten (34,90) i torbica (99) u naj “it” boji ljeta - neonski koraljnoj, sandale (199) i uz to velike zlatne retro naočale (59,90) ne izgledaju nimalo lošije od bilo kojeg dizajnerskoj komada.

Luka, Iva i Maša koje kreću na studije arhitekture, građevine i anglistike, posvjedočile su kako zaista svaka može izgledati najbolje u pravoj kombinaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:30