FASHION WEEK

Dizajneri debitanti rasprodali kolekcije

Prodaja traje do kraja tjedna, tako da još ne znamo koliko je tko prodao, kaže Suzy Josipović

ZAGREB - Mlada dizajnerica Vedrana Šehagić na ovosezonskom je Dreft Fashion Weeku debitirala samostalnom revijom jesenskih i zimskih jakni za 2009. i 2010. godinu, koje su se prilično svidjele okupljenima u Boćarskom domu pa je već prve večeri prodan dio njezine kolekcije.

Prva samostalna revija

- Poslije revije u backstageu je prodano nekoliko modela u pola cijene, s obzirom na to da je bila takva akcija. Bilo je mnogo zainteresiranih, tako da sam dobila i dosta narudžbi, a cijene se kreću od 150 eura na više - nije skrivala zadovoljstvo studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta, inače zaposlena u obiteljskoj tvrtki Vellura sa sjedištem u Jastrebarskom, koja se bavi uvozom i prodajom tekstila.

- Ovo je bila moja prva samostalna revija, riječ je o kolekciji koja sadrži 21 model od ekokrzna u kombinaciji s velurom, kašmirom i s elementima kože, a šivana je u Parizu.

Prije ove imala sam još dvije kolekcije, koje su bile također prodane, no nisu bile prikazane na revijama - ispričala je Vedrana, čije su jaknice, koje neodoljivo podsjećaju na modni stih 50-ih, nosile poznate manekenke poput Stefani Hohnjec i Ive Dragović.

Outlet corner

Osim prikazanih kolekcija domaćih dizajnera, dizajnersku odjeću moguće je kupiti i u outlet corneru Fashion Weeka, gdje je dobar dio modela prodala Darija Klobučar, dok je splitska dizajnerica Lucija Myšičkova, poznatija kao natjecateljica Big Brothera, dobila narudžbu iz Beograda.

- Kako prodaja traje do kraja tjedna, još se ne zna konkretno tko je koliko modela prodao, za koga je bio najveći interes i slično pa će se ti podaci znati nakon završetka Fashion Weeka - ispričala je Suzy Josipović, organizatorica zagrebačkog Tjedna mode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 10:54