PIŠE ALEKSANDAR DRAGAŠ

VIDEO: VRIJEME ZA DOBRU, STARU NOSTALGIJU Zašto je Alen Kraljić Kralja baš sada snimio i objavio svoju verziju 'starog' hita Pipsa 'Malena'?

 
Alen Kraljić Kralja
 Screenshot

Šećem neki dan s cuckom po Utrinama i naletim na Alena Kraljića Kralju, nekoć gitaristu Pipsa pa Majki, a sada u planovima za solistički album. Sjedamo na klupicu u parku jer to je bio zadnji tjedan karantene pa ne možemo na kavu.

Pita me jesam li poslušao njegovu verziju “Malene”, nekoć hita Pipsa za koju je skladao glazbu, a Ripper napisao stihove. Normalno, kako ja među posljednjima saznam što se događa po kvartu i na netu, velim da nisam, ali da budem i pitam ga kako to da se sada baš sjetio te pjesme. Evo što mi je rekao:

- Iz moje diskografske kuće Dancing Bear dobio sam prijedlog da obradim neku staru zagrebačku pjesmu kao poklon građanima Zagreba nakon potresa. 'Malena' mi je prva pala na pamet i posluhnuo sam staru verziju Pipsa koju nisam čuo sto godina. Tekst koji je napisao Dudo mi je bio odličan, čak me lupila i nostalgijica.

Kako u svom malom kućnom studiju imam sve što mi treba da napravim pjesmu, dva dana nakon potresa sjeo sam navečer, odsvirao i otpjevao, a ujutro je bila u kompjuteru gotova. Snimku sam poslao Jakši Jordesu da odsvira saksofon. Nekoliko dana nakon toga mobitelom sam snimio spot i to je bilo to. Uz 'Šeke šeke' i 'Molitvu brata kvarta', 'Malena' je jedna od pjesama koje će se naći na mojem novom samostalnom albumu.

Usput, Kraljina “Malena” i u meni je probudila “nostalgijicu" za vremenom u kojem smo, sjedeći na žardinjerama ispred dućkasa u Preradovićevoj i ispijajući toplo pivo u podne, vjerovali da je bilo bitno od neke rock pjesme stvoriti radijski hit. Sad smo moderni i furamo se na YouTube, ako već i to nije passe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 18:13