KRVAVI MJESEC

Unakažena tijela djevojaka, poznati bogataš i vremešna glumica koja duguje narkokartelu...stiže nam novi Jo Nesbo

Jo Nesbo

 MARCO OKHUIZEN/ANP MAG/ANP via AFP
Na hrvatskom je izašao novi nastavak serijala o detektivu Harryju Holeu. Izavač je Fokus knjiga.

Obožavatelje nordijskog noira obradovat će informacija da će knjiga jednog od najpopularniji autora žanra, norveškog pisca Joa Nesboa uskoro biti dostupna i na hrvatskom jeziku. "Krvavi mjesec" trinaesti je nastavak serijala o detektivu Harryju Holeu, koji je započeo još 1997. godine knjigom "Šišmiš". Izdavač je Fokus knjiga. Za sada se može kupiti u pretprodaji, a za šest dana je i na policama knjižara.

Prema sadržaju knjige, Harry Hole je, nakon što mu se raspao život, otputovao u Los Angeles s namjerom da se tamo opija do smrti. Dok aktivno radi na ispunjenju tog plana, sustižu ga nove drame. Vremešna glumica s kojom provodi vrijeme uvalila se u probleme – život joj ovisi o tome hoće li narkokartelu vratiti ogroman novac koji ni ona ni Harry – nemaju.

U isto vrijeme Harryjevi bivši kolege u policiji Osla bave se misterioznim nestancima djevojaka. Kad tijelo jedne od njih pronađu unakaženo, imaju razloga sumnjati da imaju posla s teško poremećenim ubojicom. Točno onakvim kakve je dotad iza rešetki pospremao Harry Hole. I dok kolege zazivaju Harryjev povratak, šefovima ne pada na pamet ponovo ga angažirati.

image

Jo Nesbo

/Press

No zato ga, u ulozi privatnog istražitelja, angažira poznati bogataš iz Osla: mediji ga dovode u vezu s nestalim djevojkama, a on želi dokazati svoju nevinost.

U Harryjevoj glavi računica je vrlo jednostavna – ako riješi slučaj, zaradit će honorar kojim može platiti glumičin dug i osigurati joj miran život.

Vraća se kući u Norvešku i okuplja prilično osebujan tim: prijatelja iz djetinjstva sklonog dilanju kokaina, korumpiranog policajca i psihologa koji umire od raka.

Kartel im je dao deset dana. Sat otkucava, a nad Oslom je najavljen krvavi Mjesec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 01:29