‘ORION I MRAK‘

Sramežljiv i zaljubljiv tinejdžer: Najgledaniji film na Netflixu nastao je prema slikovnici koja se može naći i u Hrvatskoj

Orion i mrak

 Netflix - Dreamworks Animation -/Afp/Profimedia/Netflix - Dreamworks Animation -/afp/profimedia
Glavni junak Orion boji se čudovišta, osa, oluje, oceana, ubojitih klaunova s oluka, pa čak i pada s litice… Najviše od svega boji se mraka

Najgledaniji film na Netflixu i u Hrvatskoj novi je animirani DreamWorksov film Orion i Mrak nastao prema istoimenoj slikovnici Emme Yarlett, višestruko nagrađivane britanske autorice, ilustratorice i dizajnerice.

Režiju filma potpisuje Sean Charmatz, dok je autor scenarija Charlie Kaufman koji je napisao scenarij i za Vječni sjaj nepobjedivog uma.

Slikovnicu "Orion i Mrak" Emme Yarlett u Hrvatskoj je izdao Profil.

Glavni junak priče – Orion – doima se poput svakog prosječnog osnovnoškolca: sramežljiv je, skroman i tajno zaljubljen. No, u isto je vrijeme i potpuno obuzet iracionalnim strahovima. Boji se čudovišta, osa, oluje, oceana, ubojitih klaunova s oluka, pa čak i pada s litice… Najviše od svega boji se mraka.

Iako Orion promišlja o svim mogućim načinima kako se riješiti straha (htio je jesti puno mrkve da bolje vidi u mraku, zarobiti Sunce, obojiti sobu neonskom bojom...), ništa od toga mu neće pomoći sve dok ga jedne večeri ne posjeti njegov najveći strah – Mrak – i odvede ga na vožnju toboganom oko svijeta kako bi mu dokazao da se noću nema čega bojati.

"Ako se vaše dijete boji mraka, Orion će sigurno postati njegov najbolji prijatelj", kažu iz Profila.

image

Orion i mrak

/Profil

U izdanju Profila mogu se čitati i druge slikovnice autorice Emme Yarlett. Njezina najprodavanija serija slikovnica ona je o nestašnom čudovištu Gricku za koju je osvojila brojne nagrade i priznanja: Gricko: Čudovište koje gricka knjige i Gricko: Lov na knjige, a tu su i Grozomorova gozba te Kralj lav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:55