Damir Hoyka

Poznati fotograf u Zoološkom vrtu promovirao treći nastavak edukativne dječje priče o Tizi Enili

Damir Hoyka

 Eni Lea Hoyka/
Na promociji su uz ostale bili Maja Ciglenečki, Tomislav Jelinčić, voditeljica HTV-ova ‘Dnevnika‘ Nika Marjanović Zulim, veslač Martin Sinković, Goran Grgić i drugi

Kako je izgledala Zemlja u doba kambrija i kakve to veze ima s edukacijom djece u današnje doba jučer je otkrio zagrebački fotograf Damir Hoyka na promociji trećeg nastavka svog romana "Pustolovine Tizi Enili - Uspon života".

Kao i prethodnih godina, predstavljanje novih avantura djevojčice Tizi, koja živi na otoku Gea, održalo se u zagrebačkom ZOO-u, s kojim Hoyka surađuje već 15 godina, a promociju je vodila TV voditeljica Maja Ciglenečki, jedno od lica emisije "Dobro jutro, Hrvatska". Ciglenečki je knjigu proučila od korica do korica te se oduševila tematikom i dinamikom romana.

- Iznenadila me lakoća s kojom sam nakon čitanja mogla prepričati informacije iz knjige. Pojmovi iz biologije i kemije u ovom su kontekstu odlično pojašnjeni u kratkim crtama i, rekla bih, dugoročno pamtljivi. Popraćeni su humorom i rimom te ‘zapakirani‘ u avanture koje čitatelja ostavljaju bez daha. Ovo je štivo kakvim želim upotpuniti police u sobi mojih mališana jer sam sigurna da će u njima pobuditi ljubav prema usvajanju znanja - rekla je Maja Ciglenečki, inače mama dvojice dječaka, Luke i Leona.

image

Maja Ciglenečki i Damir Hoyka

Eni Lea Hoyka/

Na predstavljanju knjige na Zebrinom trgu u ZOO-u bili su i novinar RTL Televizije Tomislav Jelinčić s obitelji, voditeljica HTV-ova "Dnevnika" Nika Marjanović Zulim, veslač Martin Sinković sa suprugom Manuelom, zatim novinarka i urednica Lana Pavić sa svojom djecom, glumac Goran Grgić sa zetom Draženom Krešićem, filmskim redateljem koji ima ideju roman Tizi pretočiti u crtani film.

image

Tomislav Jelinčić

Eni Lea Hoyka/

- Jako me veseli što je iz godine u godinu sve više ljudi prisutno na Tizinim promocijama, to mi daje nadu da kao društvo imamo volje i snage unaprijediti edukaciju i napraviti nešto dobro za generacije djece koje dolaze. Da je tome tako potvrđuje i odluka Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je prvom i drugom nastavku ovog romana dodijelilo stručnu preporuku. No, najsretniji sam kad vidim znatiželjna lica u publici, bez obzira bila to djeca, njihovi roditelji ili edukatori, i uvjeren sam da će im i treći nastavak biti odličan alat u obrazovnom procesu - rekao je Hoyka istaknuvši ljubaznost znanstvenih savjetnika koji su se pobrinuli da znanstvene činjenice u djelu budu u skladu s aktualnim znanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 11:32