IZBOR V.B.Z.-a

‘Peleov priručnik‘ Dragana Juraka najbolji je neobjavljeni roman ove godine

 Damir Skomrlj/Cropix
Nagrada je dodijeljena na otvorenju 15. riječkog sajma knjiga i festival autora Vrisak

‘Peleov priručnik‘ Dragana Juraka ovogodišnji je najbolji hrvatski neobjavljeni roman po izboru V.B.Z.-ovog žirija kojim je predsjedala Jagna Pogačnik. Na natječaj su prema njezinim riječima ove godine stigla 92 rukopisa koje su članovi žirija čitali pod šiframa, a dobitnik, kao i svake godine, osvojio je nagradu vrijednu 100.000 kuna te je ‘Peleov priručnik‘ objavljen za V.B.Z.

Nagrada je dodijeljena na otvorenju 15. riječkog sajma knjiga i festival autora Vrisak na kojem će do 18. rujna biti priređeno 40 programa s hrvatskim, regionalnim i europskim piscima i autorima u glavnim ulogama.

Festival se ove godine po prvi puta održava u prostoru novog riječkog art-kvarta Benčić izgrađenog u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. Uz programe u MMSU-u ove godine se u Dječjoj kući održava i Vrisak junior namijenjen najmlađoj čitateljskoj publici.

Tjedan knjiga, filmova i stripova u Benčiću je nakon dodjele nagrade započeo koncertom riječkog indie-rock benda Jonathan.

Dragan Jurak je filmski kritičar, esejist i pjesnik, a ‘Peleov priručnik‘ koji se može okarakterizirati kao postmodernistički roman njegov je prvi izlet u vode romanopisaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:52