Kvadratura

Anđa Marić: Napisala sam knjigu koja je meni pomogla postati žena kakva sam uvijek htjela biti

Anđa Marić

 Ivan Posavec/
"Moja revolucija u 365 dana" već je četvrta knjiga pjevačice koja se već deset godina bori s teškom autominom bolesti

Moja revolucija u 365 dana" četvrta je knjiga Anđe Marić, glazbenice koja se već cijelo desetljeće bori s progresivnom multiplom sklerozom. Njezina nova knjiga, koju je objavila izdavačka kući Media Bar, govori upravo o tome. U lijepo oblikovanoj knjizi tako nalazimo transkripte videa koje je Anđa Marić objavljivala na svom YouTube kanalu. I dok su neke od tema o kojima je govorila u knjizi obrađene i razrađene - njih 75 možete pogledati na svom pametnom telefonu uz pomoć priloženog QR koda.

"Ovo je moja prva knjiga za odrasle", kaže Marić koju smo dosad upoznali kao autoricu za djecu - objavila je knjigu "Afra" koju opisuje kao roman za djecu o samopouzdanju, potom "Tajnu zmajskog mosta" za koju kaže da je povijesno-fantazijski roman o Ljubljani te slikovnicu "Rigo Janči" (što je naziv tradicionalnog mađarskog kolača).

Nova Anđina knjiga je nešto između autobiografije i self helpa. "Ne znam u koju bih je kategoriju stavila. To je bio moj vlastiti self help - način na koji sam pomogla sama sebi i motivirala se postati žena kakva sam uvijek htjela biti. Nadam se da će ‘Moja revolucija‘ tako inspirirati i čitatelje", kaže Anđa, koja je na snimanje došla sa svojim psićem od kojeg se gotovo nikada ne odvaja i koji se zove - Pusa.

"Obožavam čitati i ima puno pisaca koje baš volim, međutim nikada nisam vidjela knjigu poput ove. Pisala sam je spontano i ona se sama dogodila. Vrlo sam ponosna na nju i zahvalna urednici Marini Dimić i izdavaču Nevenu Kepeskom koji su mi pomogli da je izbrusim kao dijamant", objašnjava Anđa Marić, koja se nedavno vratila i svojoj glazbenoj karijeri.

"Povratak glazbi se dogodio spontano i zahvalna sam na tome što opet mogu pjevati i što imam priliku s bratom Jerkom nastaviti priču s grupom Flare koja se prekinula prije 22 godine. Vrlo sam sretna kako je naša stara publika prihvatila nove pjesme ‘Srce mi je na mjestu‘ i ‘Dani, sati, minute‘, a uskoro izlazi i naš treći singl ‘Mali rituali‘", najavila je nezaustavljiva Anđa Marić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:03