SAMSON I DALILA

U osječkom HNK premijerno se izvodi poznata opera Camille Saint-Saënsa

Samson i Dalila

 Kristijan Cimer/
Samsona će utjeloviti Igor Krišto, dok su alternacije za Dalilu Gordana Kalmar i Stefany Findrik.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je konferencija za novinare povodom premijerne scenske izvedbe opere "Samson i Dalila" Camillea Sainta-Saënsa. Na konferenciji su govorili: Dražena Vrselja, intendantica HNK u Osijeku, Filip Pavišić, ravnatelj Opere, Robert Bošković, redatelj Samsona i Dalile, Jana Pogrmilović, asistentica redatelja Samsona i Dalile, Matej Bodrušić, autor 3D mapiranja i projekcija, Mario Tomašević, asistent kostimografkinje Samsona i Dalile.

image

Samson i Dalila

Kristijan Cimer/
image

Samson i Dalila

Kristijan Cimer/

Dražena Vrselja započela je konferenciju s riječima zahvale cijelom autorskom timu i Operi HNK u Osijeku te nastavila kako samo uporni ljudi imaju snage nastaviti tamo gdje su stali prije skoro tri godine. Koncertna izvedba opere Samsona i Dalile izvedena je 7. lipnja 2021. godine, a ovaj petak opera će biti izvedena u svoj svojoj raskoši scene, kostima i koreografije. "Imamo sjajnu operu i mlade ljude kojima treba omogućiti razvoj, edukaciju i rad na sebi koje je ova uprava omogućila." rekla je Vrselja. Filip Pavišić je rekao kako je iznimno zadovoljan odrađenim te da čestita svima. Robert Bošković je istaknuo kako je i dalje zapanjen činjenicom da su se svi tako brzo, nakon toliko vremena, "vratili" i nastavili sa započetim projektom. Rekao je kako mu je iznimna čast bila raditi s Filipom Pavišićem te je izjavio da opera izgleda svjetski.

Samsona će utjeloviti Igor Krišto, dok su alternacije za Dalilu Gordana Kalmar i Stefany Findrik.

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku poziva sve na premijernu izvedbu opere Samson i Dalila koja će biti uprizorena 17. i 18. lipnja u 20 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:52