‘MI TU SAMO SPAVAMO‘

Što ljude dovede na marginu društva, je li to neka velika nesreća ili njihov izbor istražuje predstava na Sceni Vidra

Nadia Cvitanović, Ksenija Marinković, Duško Valentić

 /Suzana Arslani
Premijera predstave u kojoj glume Ksenija Marinković, Duško Valentić, Nadia Cvitanović i Robert Kurbaša održat će se 20. studenog

U ponedjeljak, 20. studenog u 20 sati održat će se zagrebačka premijera predstave "Mi tu samo spavamo", autora Zdravka Odorčića, u kojoj Ksenija Marinković, Duško Valentić, Nadia Cvitanović i Robert Kurbaša pod redateljskom palicom Ištvana Filakovića uz puno humora vraćaju vjeru u ljudsku dobrotu.

Riječ je o satiričnoj komediji koja na duhovit način spaja različite različite životne priče i generacije. Dirljiva priča Zdravka Odorčića radnjom prati bivšeg direktora propalog poduzeća u privatizaciji, bivšu tajnicu - zviždačicu, samohranog oca te ilegalnu mladu poduzetnicu koja želi pošteno zarađivati. Dvoje beskućnika, Ksenija Marinković i Duško Valentić, uvjerit će vas da je sve teškoće ovoga svijeta najbolje izokrenuti iz zbilje i svemu tome dobro se nasmijati. A kad njihov san prekinu Nadia Cvitanović, mlada poduzetnica, te Robert Kurbaša, koji igra tri različite uloge: policajca, samohranog oca i glazbenika, priča dobiva neočekivani obrat. Briljantna igra ovih izvrsnih glumaca pokazat će vam da je moguće zadržati ljudskost i nadu usprkos i unatoč svemu.

image

Nadia Cvitanović, Ksenija Marinković, Duško Valentić i Robert Kurbaša

/Suzana Arslani
image

Nadia Cvitanović, Ksenija Marinković, Duško Valentić i Robert Kurbaša

/Suzana Arslani

Kakav životni obrat natjera ljude da dospiju na marginu društva? Je li to neka velika nesreća ili je u pitanju njihov izbor? Kako se dogodilo da obrazovani ljudi iz srednje klase završe na ulici kao beskućnici i je li moguće da se ideološki protivnici nađu na istoj strani "barikade" doznajte u ovoj duhovitoj priči o teškim vremenima gdje su na velikom iskušenju moralne vrijednosti, ponos i ljudskost. Ulaznice za premijernu izvedbu "Mi tu sam spavamo" mogu se kupiti na blagajni Scene Vidra, Draškovićeva 80 i online.

image

Ksenija Marinković, Duško Valentić

/Suzana Arslani

Nakon zagrebačke premijere, predstava kreće na turneju po hrvatskim gradovima, a Teatar Erato do kraja godine čekaju još dvije premijere - Ča je život vengo…, 25. studenog u Hrvatskom domu u Splitu te Zagubljeni par, 06. prosinca u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Partnerskom timu Teatra Erato pridružila se hrvatska tvrtka Naša klasje koja kao i Teatar Erato svojim dugogodišnjim radom i učenjem dokazuje da živjeti znači stvaralački se ugraditi u vrijeme i prostor u kojem živiš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:03