MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL

Predstava o Draženu Petroviću u Šibeniku: svima nam je bio ključan dio života

Spomenik Draženu Petroviću, 2014.

 Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix
‘Mislim da je zapravo 2023. godina pravi trenutak da izađe predstava o Draženu Petroviću kada se obilježava i 30. obljetnica njegove drukčije prisustnosti među nama...‘

Premijerom predstave "Dražen", koja prikazuje život Dražena Petrovića u vrijeme dok je bio tinejdžer, u subotu, 8. srpnja zatvorit će se 63. Međunarodni dječji festival u Šibeniku, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.
Predstava je nastala u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku i zagrebačkog kazališta Trešnja u režiji Paška Vukasovića.
"Očekujemo da će predstava imati dug, lijep i uspješan život", rekao je ravnatelj šibenskog kazališta Jakov Bilić, dodajući da im je bilo važno da predstava bude izvedena na MDF-u kako bi se djeci pokazalo da se trud i upornost isplate.
Predstava je napravljena u suradnji s obitelji Petrović i prijateljima Dražena Petrovića poput Nevena Spahije, a pripreme su počele još 2019. godine.
"Mislim da je zapravo 2023. godina pravi trenutak da izađe predstava o Draženu Petroviću kada se obilježava i 30. obljetnica njegove drukčije prisustnosti među nama jer mislim da je to jedna njegova posebnost – da nije fizički među nama, ali da živi na jedan drukčiji način", rekao je Vukasović.
Predstavu "Dražen" vidi kao divan spoj kulture i sporta. "Svakako mislim da je zadatak kulture, umjetnosti da zadrži ne trajnu uspomenu na njega, nego da njegov život ostane u našoj kulturi, i da na ovaj način lijepo isprepletemo sport i kulturu", istaknuo je redatelj.
Zagrebačka premijera održat će se 22. listopada, na dan kada će se obilježiti obljetnica rođenja košarkaškog Mozarta kojega će na kazališnim daskama utjeloviti Toni Kukuljica.
"Iznimna je čast igrati ovu ulogu, mislim da je svima Dražen bio ključan dio života i mislim da je jako važno i lijepo da se predstava prikazuje na festivalu da djeca od što ranije dobi vide što se može postići s trudom, ljubavlju koju je on imao", poručio je Kukuljica koji će prikazati Dražena u njegovim adolescentskim godinama.
Uz njega u predstavi glume Ana Perković i Frane Celić, koji uz Libertu Mišan potpisuje i scenografiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:03