kultura u dubrovniku

Počinje Midsummer Scene - jedini hrvatski festival na engleskom jeziku

Midsummer Scene Festival 2021.
‘U našem programu imamo 2 različite predstave, izložbu i koncert‘, poručuju organizatori

Na radost brojne publike vraća se Midsummer Scene, omiljeni hrvatski Festival na engleskom jeziku. Brojni kulturni sadržaji za turiste koji su i dalje u velikom broju u Dubrovniku te domaću publiku izvrstan su nastavak izvrsne sezone te ponuda koja se ne odbija.

„Teška je godina iza nas, no ipak smo uspjeli održati sedmu sezonu Festivala. U našem programu imamo 2 različite predstave, izložbu i koncert. Predstava A Poor player je na suvremenom engleskom jeziku tako da će i domaća publika s lakoćom uživati u sadržaju. Španjolci koji nam dolaze imaju i hrvatski titl, a i sam autor Ivor Martinić sudjeluje u predstavi na hrvatskom jeziku!“ – otkriva Darija Mikulandra Žanetić te dodaje: „Sretni smo da smo ove godine uspjeli organizirati Festival, nije ga bilo moguće održati za vrijeme Ivanja kao obično, niti na Lovrjencu pošto su budžeti ograničeni, no evo nas u predivnom Kazalištu Marina Držića na radost brojnih turista, ali i domaće publike koja jedva čeka ovakav međunarodni festival!“

image
Darija Mikulandra Žanetić, Jelena Marzić, Sean Aita i Filip Krenus

Posjetitelji Festivala uživat će u svjetskoj praizvedbi monodrame s elementima farse 'A Poor Player' ('Bijedan glumac'), koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju. Ona se izvodi 28 i 29. kolovoza te 1. i 2. rujna u Kazalištu Marina Držića.

„Predstava je o glumcu koji igrom slučaja dođe u Dubrovnik skočivši na krivi brod. Izvodi se na suvremenom engleskom, ali je začinjena šekspirijanskim citatima, aluzijama, odnosom Dubrovnika i Londona. Komedija, melankomedija, jer ima sjetnih elemenata. Interakcija s publikom bit će, vjerujem, jako dobra. Pozivam sve da dođu na jednu od četiri izvedbe!“

image
Filip Krenus

Festival će 31. kolovoza predstaviti i izložbu 'Tragom priča iz davnine' autora Zdenka Bašića koji je ujedno kostimograf, scenograf i video dizajner za predstavu A Poor Player. Španjolska verzija drame hrvatskog autora Ivora Martinića 'Bila bi šteta da biljke krepaju' koja će posjetitelje zabavljati tematikom o prekidu ljubavne veze bit će izvedena 3. i 4. rujna.

„Festival završava 5. rujna najljepšim songovima iz kazališne i filmske glazbe u izvedbi sopranistice Danijele Pintarić i pijanista Darka Domitrovića!“ – zaključuje producentica Festivala Jelena Maržić.

image
Ekipa festivala

Ulaznice za sva festivalska događanja mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr te na blagajni Kazališta Marina Držića. Za ulazak na predstave i koncert vrijede ista epidemiološka pravila kao i za ostala kazališna događanja. Obavezno je nošenje maske te poštivanje predloženog rasporeda sjedenja.

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions London, a ovogodišnje izdanje je u suorganizaciji s Kazalištem Marina Držića. Brončani sponzor je Podravka.

image
Ekipa festivala
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:13