KULTNI PARIŠKI KLUB

‘Okrutni su prema zmijama, potapaju ih u vodu, tjeraju da se bore za zrak‘: točka Molin Rougea odlazi u povijest

France, Paris, 2023-03-19. The front of the Moulin Rouge. Photography by Flore Gastal/Hans Lucas. France, Paris, 2023-03-19. La devanture du Moulin Rouge. Photographie par Flore Gastal/Hans Lucas.,Image: 765420158, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Flore Gastal/AFP/Profimedia

 Flore Gastal/Afp/Profimedia/Flore Gastal/afp/profimedia
Borci za prava životinja naveli su i da su zmije prekrivali trakom kako ne bi grizle ili vršile nuždu u kontejneru

Dugogodišnjoj točki slavnog pariškog Moulin Rougea došao je kraj, piše The Guardian. Uslijed negodovanja te uličnih prosvjeda udruga za prava životinja, kultni kabaret klub prestaje izvoditi točku tijekom koje plesač pliva oko kopnenih zmija ubačenih u kontejner ispunjen vodom.

Moulin Rouge, koji je osnovan 1889. godine i prošle je godine za Le Parisien izjavio da "nikada nije maltretirao, niti će maltretirati životinje", branio je svoju upotrebu zmija u kontejneru ispunjenom vodom te je točku namjeravao zadržati do 2024. godine kada se ukidaju sve točke sa živim životinjama, no nakon demonstracija i peticija te upozorenja pariške gradske vijećnice, posustao je i najavio "momentalno trajno ukidanje točke sa zmijama".

Zabrinuti pojedinci su upozoravali da je okrutno potapati kopnene zmije u ogromne kontejnere s vodom,, dok publika promatra njihovo vijuganje, a plesačica oko njih pleše.

Riječ je o južnoistočnom azijskom mrežastom pitonu te indijskom pitonu koji spadaju u zaštićene vrste koje žive na kopnu, tvrde službenici iz ureda pariške gradonačelnice.

Iako je zabilježeno njihovo plivanje u divljini, borci za prava životinja kažu da su vidjeli kako zmije tijekom točke pokušavaju držati glavu iznad vode. Navode i da su zmije prekrivali trakom kako ne bi grizle ili vršile nuždu u kontejneru.

Amandine Sanvisens iz udruge Paris Animaux Zoopolis odluku o ukidanju točke nazvala je "povijesnom" te je dodala da je to odluka koja "ide u pravom smjeru po pitanju zarobljeništva životinja u Francuskoj".

Za Le Parisien je rekla i da je boravljenje u kontejneru za zmije "iznimno stresno" te da se zmije transportira u malim, metalnim kutijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:38