OGNJEN MILOVANOVIĆ

Miljenik mladih hrvatskih glumica: Kako je sin poljoprivrednog tehničara i trgovkinje postao zvijezda

Petra Svrtan, Elizabeta Brodić, Kim Končar, Ognjen Milovanović i Mada Peršić
 Tomislav Kristo/Cropix
Glumac kojeg su gledatelji mogli vidjeti u seriji ‘Crno-bijeli’ svijet debitirao je u histrionskoj družini ovo ljeto

U družini Histrion ovo ljeto na Opatovini debitirao je glumac Ognjen Milovanović, slobodni umjetnik, akter Kulenovićeve TV serije “Crno-bijeli svijet”, ljubitelj stripova i dobre beletristike, koji je u “Mačku u vreći”, kroatiziranom prema Feydeauu, utjelovio ulogu jednog mucavog, smotanog zaručnika koji zapravo hini da je tako neatraktivan mladić.

- Reakcije kolega su izvrsne, moram reći da je ‘Mačak u vreći’ bio vrlo profesionalan i miran projekt, gdje su si kolege međusobno pomagale i ukazivale na greške, a bez zavisti i taštine. Čini mi se da su gledatelji vrlo dobro prihvatili predstavu pa tako i moju ulogu. To mi je neizmjerno drago - kaže Ognjen Milovanović, Bjelovarčanin pred kojim su izvedbe predstave na Opatovini, u režiji Damira Lončar, sve do početka rujna.

U “Mačku” će jedan lažni splitski tenor (Filip Juričić) - kojeg zabunom angažira zagrebački direktor tvornice šećera gospodin Štaub (Franjo Kuhar) da bi pjevao operu njegove kćeri (Dajana Čuljak) čijeg zaručnika igra Ognjen Milovanović - pomutiti ženske glave i osramotiti agramerskog moćnika 20-ih, ali na kraju će sve biti dobro...

image
Petra Svrtan, Elizabeta Brodić, Kim Končar, Ognjen Milovanović i Mada Peršić
Tomislav Kristo/Cropix

Predstave se održavaju uz iznimne mjere protiv Covida-19, a usto ih svako malo ometa kiša, no izvedbi će za zainteresirane biti i više nego dovoljno.

Sinkronizacije

Ognjen Milovanović bio je zainteresiran za kazalište od 5. razreda osnovne, kad je rado odlazio u ono bjelovarsko.

- To mi je bila najvažnija sporedna stvar na svijetu, uvijek sam kazalište shvaćao ozbiljno. Ipak, nisam razmišljao o akademiji dok mi tadašnja voditeljica bjelovarskog kazališta Margareta Fabičević nije savjetovala krajem 3. srednje da pokušam upisati akademiju. Nisam puno razmišljao, znao sam da to želim! Na najljepšoj otvorenoj sceni u gradu - kaže glumac koji je upisao zagrebačku akademiju 2013. godine iz prvog pokušaja i u roku je završio.

- Ljeto prije Zagreba još sam pokušao upisati akademiju u Osijeku i Rijeci gdje, kasnije će se ispostaviti, na svu sreću, nisam upisao. Zagreb je ipak bila prva želja - kaže sin poljoprivrednog tehničara i trgovkinje, odrastao u Bjelovaru odakle su braća Goran i Bojan Navojec, Bogdan Diklić, operni prvak Ozren Bilušić...

image
Petra Svrtan, Elizabeta Brodić, Kim Končar, Ognjen Milovanović i Mada Peršić
Tomislav Kristo/Cropix

- Nas vole zvati grad glumaca, ali ja volim isticati da smo mi prije svega grad glazbenika. Toliki broj uspješnih i mladih glazbenika, u tako malom gradu. Emanuel Pavon, čelist koji je imao solistički koncert uz Zagrebačku filharmoniju u Lisinskom, Dominik Šabić, udaraljkaš koji je upisao Glazbenu akademiju prije nego što je završio srednju školu, Matej Jambreković, tubist, itd...

Od glumaca moram izdvojiti dragog prijatelja Ivana Ožegovića, koji je u najmanju ruku moj anđeo čuvar hahaha. Glumac istančanog ukusa za kreaciju koji posjeduje veliko znanje - izdvaja Milovanović koji nije ni u kakvom rodu za starijim glumcem Slobodanom Milovanovićem, zvijezdom TV Zagreb. Glumio je, pored “Crno-bijelog svijeta”, i u filmu “Koja je ovo država” Vinka Brešana, a povremeno je angažiran i u varaždinskom HNK. Sinkronizirao je dva dugometražna crtića i 10-ak serijala. Posudio je glas gorili doktora Dolittlea, među ostalim.

- Moram istaknuti ‘Tobote’. To je crtić serijal, popularan među klincima. Na temu je Transformera, i ja sam bio jedan od dva glavna dječaka koji upravljaju tim autorobotima. Susjedov klinac mi je jedan dan došao s nacrtanim robotom i kupljenom igračkom te kao veliki fan zamolio da se fotografiram s njim. Ostao sam šokiran jer me prepoznao po glasu - smije se.

Kolegice

Djetinjstvo mu je obilježio strip.

- Duh sa sjekirom, poznatiji svima kao Zagor. Kao klinac bio sam fasciniran njegovom hrabrošću, a danas se divim njegovoj razboritosti i pravednosti. Strip-junaci su pisani da budu idealni, ali između svih ispucanih metaka, oni propituju moralne i etičke vrijednosti te se čak znaju baviti bitkom i postojanjem - nastavlja.

image
Petra Svrtan, Elizabeta Brodić, Kim Končar, Ognjen Milovanović i Mada Peršić
Tomislav Kristo/Cropix

Vrlo odmjeren i na neki način štovatelj stare škole ophođenja, miljenik je djevojaka. Na histrionskom debiju podržale su ga mnoge kolegice mlade glumice, Kim Končar, Elizabeta Brodić, Petra Svrtan i Mada Peršić, koje su se za tu priliku fotografirale s mladim glumcem i njegovom djevojkom Petrom Jelenić.

- Cijelu svoju klasu jako volim. Što se tiče djevojaka, svaka od njih, s fotografije, odredila se u nekom svom smjeru. Ili se još traži. A na tom putu prolaze od kazališta, preko pisanja do filma i televizije. Sretan sam kad pogledam koliko različitog posla glumac može raditi i pokrivati - zaključuje.

Glumac kojeg su gledatelji mogli vidjeti u seriji ‘Crno-bijeli’ svijet debitirao je u histrionskoj družini ovo ljeto, igrajući zaručnika koji hini da je mucav u predstavi ‘Mačak u vreći’ na Opatovini. Za Studio govori o obitelji, talentu i Bjelovaru.

image
Petra Svrtan, Elizabeta Brodić, Kim Končar, Ognjen Milovanović i Mada Peršić
Tomislav Kristo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 18:23