HISTRIONSKO LJETO

Mačak u vreći na Opatovini: Bili smo na kazališnoj predstavi pod najrigoroznijim mjerama u državi

Predstava 'Mačak u vreći'
 Damjan Tadic/Cropix
Publika je prije dolaska trebala mjeriti temperaturu, doći na predstavu 30-60 minuta ranije, od nekih su tražili i negativan PCR test

Na Opatovini u subotu uvečer počelo je Histrionsko ljeto na Opatovini, premijerom predstave „Mačak u vreći” prema Feydeauu i u režiji Damira Lončara, dok se publika morala, za srpanjsko doba, ozbiljno odjenuti zbog najavljenih od 15 do 18 stupnjeva Celzijevih u Zagrebu .

Pored niskih temperatura trebalo je i proći mjere, sve strože za kazališne izvedbene umjetnosti.

Publika je trebala temperaturu izmjeriti prije dolaska i molila se da ne dolazi ukoliko je temperatura viša od 37,2.

image
Hrvoje Hitrec, Višnja Babić, Zlatko Vitez
Damjan Tadic/Cropix

Gledatelj koji je boravio u inozemstvu unutar prethodnih 14 sati, a nije u samoizolaciji, trebao je imati PCR test koji nije stariji od 48 sati. Zamoljeni su da ne dolaze oni koji su unutar prethodnih 14 dana bili u kontaktu s osobom zaraženom Sars-CoV-2 virusom i ukoliko imaju jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.

image
Publika
Damjan Tadic/Cropix

Publika je trebala doći na predstavu 30 - 60 minuta prije kako se ne bi stvarale gužve i kako bi se svi stigli smjestiti na svoje mjesto i molila se da drži masku dok ne sjedne. Odvojeno sjedenje obećano je onima koji nisu iz istih kućanstva, a publika je zamoljena da karte kupi u Ilici na blagajni Histrionskog doma, da ne stvara rusvaj na Opatovini.

image
Predstava 'Mačak u vreći'
Damjan Tadic/Cropix

Detaljna protuCovid procedura na opatovini

  • Dezinfekcijska sredstva bit će osigurana na više punktova.
  • Publika se moli da temperaturu izmjeri prije dolaska i da ne dolazi ako je temperatura viša od 37,2º Celzijeva.
  • Moli se da ne dolazi na predstavu gledatelj koji ima nekog u kućanstvu s propisanom mjerom samoizolacije i, dakako, gledatelj kojem je ista propisana. Ako je gledatelj boravio u inozemstvu u prethodnih 14 dana, treba imati negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati ako hoće gledati predstavu. Mole se da ne dolaze oni koji su unutar prethodnih 14 dana bili u kontaktu s osobom zaraženom Sars-CoV-2 virusom i ako imaju jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.
  • Moli se publika da na predstavu dođe 30 do 60 minuta prije početka kako se ne bi stvarala gužva i da bi se svi mogli smjestiti na svoje mjesto.
  • Moli se publika da pri ulasku i smještanju na mjesta drži razmak od 1,5 metara od ostalih gostiju i da ima masku na licu dok ne sjedne na svoje mjesto.
  • Publici se preporučuje da ulaznice kupi ujutro na blagajni u Ilici 90 kako bi se smanjile gužve na blagajni na Opatovini. Blagajna u Ilici radi svaki dan osim nedjelje od 10 do 14 sati.
  • Svi zaposlenici nosit će maske i rukavice.
  • Osigurat će se razmak u gledalištu od 1,5 metara za sve osobe koje nisu iz istog kućanstva.
  • Gledalište i ostali prostori bit će dezinficirani redovito.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 11:26