Kvadratura

Kralj Čačka: Moje ime je pomalo i teret i test. No, onaj tko čuje moj glazbeni opus, lako će shvatiti o čemu je riječ

Kralj Čačka, beogradski kantautor

 Ivan Posavec/
Beogradski glazbenik, pravim imenom Nenad Marić, osvaja i hrvatsku publiku koja ga ima priliku gledati u predstavi "Soundtrack za film koji nije snimljen"

Pravim imenom Nenad Marić no kao kantautor poznat kao Kralj Čačka, ovaj beogradski muzičar već je neko vrijeme miljenik jednog uskog kruga ovdašnjih teatarskih i glazbenik konosera. Upoznavanje s ovdašnjom publikom počelo je bit će sada dvije godine. U produkciji Radio Teatra Bajsić tada je postavljena predstava "Soundtrack za film koji nije snimljen" u kojoj je frontman - Marić a frontwoman Nina Bajsić. "Soundtrack" je unikatan glazbeno/kazališni projekt iza kojeg stoji svestrana Pavlica Bajsić Brazzoduro. Pitamo našeg sugovornika kako bi opisao to dvogodišnje putovanje?

"Kao jedan neoboriv dokaz koliko muzika, pjesma i umjetnost imaju moć spajanja i povezivanja. Ponosan sam na to što smo zajedno napravili a siguran sam da su ponosni i moji prijatelji iz Radio Teatra, Pavlica, Nina, Dino, Katarina, Dražen, Piskrec...", kaže ovaj glazbenik koji izgleda, što vjerujem primjećujete i sami, kao da je ispao iz nekog starog filma.

Kralj Čačka je u Srbiji dobro poznati izvođač koji puni i tako velike prostore kao što je beogradski Dom omladine. U Hrvatskoj, gdje je nedavno ponovno nastupao u Zagrebu te prvi put u Varaždinu još uvijek nije tako. Neki će reći da je to zbog njegovog umjetničkog imena - Kralj Čačka - koje širu publiku zbunjuje.

"Da, to ime je pomalo i teret ali i test. Onaj tko se udubljuje, kada čuje opus lako će shvatiti o čemu je riječ, pa će ga povući da sluša. Kažu mi da ima dosta zainteresirane publike u Hrvatskoj, ne znam koliko, idemo ka tome da napravimo neki veći koncert s cijelom postavom pa da demistificiramo i to ime", objašnjava Kralj Čačka.

Nedavno mu je izašla zbirka pjesama pod naslovom ‘‘Zemlja nije moj dom‘‘ a tijekom godine bi o njemu trebao izaći i dokumentarni film u produkciji RTS-a a u kojem ćemo vidjeti kako je izgledalo gostovanje ‘‘Soundtrack-a...‘‘ u Domu omladine u Beogradu. Ako ga želite negdje čuti uživo provjerite po festivalima u regiji prije nego što uđe u studio snimati treći album.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:35