TURNEJA PO HRVATSKOJ

Kazališna hit predstava ‘Lepa Brena Project‘ u travnju stiže u Zagreb, Rijeku i Split!

‘Lepa Brena Project‘

 PROMO
Ova predstava problematizira fenomen Brenine popularnosti, tragičan raspad bivše države, ali i nesretne sudbine njezinih građana

Nakon šest rasprodanih izvedbi početkom ožujka, hit predstava "Lepa Brena Project" u travnju se vraća u Hrvatsku! Zbog iznimno velikog interesa hrvatske publike, ova kazališna senzacija ponovno će igrati u Zagrebu i Rijeci, a potom će krenuti put Dalmacije.

U srijedu 12. travnja glazbeno-plesno-dramski spektakl stiže u veliku dvoranu zagrebačkog Studentskog centra, u četvrtak 13. travnja ponovno će igrati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci, a u nedjelju 16. travnja hit predstava će se predstaviti splitskoj publici u dvorani Gripe. Sve predstave počinju u 20 sati, karte za Zagreb i Rijeku već su dostupne na internetskoj stranici mojekarte.hr, a ulaznice za Split u prodaju će biti puštene 30. ožujka točno u ponoć jer organizatori još pripremaju dvoranu s obzirom na to da za predstavu vlada doista neviđen interes.

Ova predstava, kao velika medijska atrakcija koja u kazalište privlači publiku svih generacija, govori o intrigantnoj priči postavljenoj na kazališne daske, u kojoj se problematizira fenomen Brenine popularnosti, tragičan raspad bivše države, ali i nesretne sudbine svih njezinih građana, pa tako i naslovne zvijezde predstave. I sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije.

Predstava, čiji su autori i redatelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske autorice Vedrane Klepice. Kroz likove Brena Jugoslavenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme prikazana je kompletna ličnost Lepe Brene i problemi s kojima se naše društvo susretalo posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, a susreće se i danas.

Na pozornici se u ulogama Lepe Brene izmjenjuju prvaci beogradskog glumišta: Jasna Đuričić - prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju europsku glumicu, čiji je zadnji film "Quo Vadis, Aida" bio nominiran za Oscara, kao i najnagrađivaniji beogradski glumci svoje generacije Aleksandra Janković, Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović, Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Vladimir Aleksić te Ivan Marković.

Hit predstava Bitef teatra, koju je u Hrvatsku dovela zagrebačka kompanija Premier Media Group, izazvala je medijsku pažnju i veliki interes publike gdje god je gostovala. Iznimka nije bila ni Zagreb, kad su se karte za prve dvije predstave rasprodale u samo tri dana, pa su otvorena još dva dodatna termina.

Zagrebačka svečana premijera, proglašena društvenim događajem sezone, privukla je brojne uvažene ljude iz društvenog i javnog života, od predsjednika države, političara, do estradnih i glumačkih zvijezda iz regije, ali i najveću balkansku zvijezdu Lepu Brenu, koja je bila inspiracija za postavljanje ove predstave.

- Došla sam podržati ovu doista fantastičnu ekipu koja već putuje svijetom promovirajući ‘Lepa Brena Project‘. Želim istaknuti da je ovaj projekt nastao potpuno neovisno, bez mog ikakvog utjecaja na sadržaj. Četiri fantastične glumice i jedan fenomenalan glumac pokazali su kroz lik Lepe Brene kako se provela tranzicija bivše države. Počašćena sam što je moj lik izabran za inspiraciju - istaknula je na zagrebačkoj premijeri Fahreta Živojinović alias Lepa Brena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 03:27