SVEČANA DODJELA

Dvije dame ponijele nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja: ‘Sve dugujemo ansamblu‘

Jadranka Đokić
 Bruno Konjevic/Cropix
Jadranka Đokić i Ivana Lazar dobitnice su nagrade "Tito Strozzi" za najbolje umjetničko ostvarenje HNK u Zagrebu

Nagrada "Tito Strozzi" za najbolje umjetničko ostvarenje Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, u sezoni 2019./2020., dodijeljena je ove godine dvjema umjetnicama: Jadranki Đokić za ulogu Nastasje Filipovne Baraškove u predstavi "Idiot" i Ivani Lazar za naslovnu ulogu u predstavi "Lucia di Lammermoor".

image
Jadranka Đokić preuzima nagradu
Bruno Konjevic/Cropix

- Vremena su nikada teža za bavljenje umjetnošću, no i nikada važnija. Zahvalna sam što radimo i imamo priliku raditi, a ovu bih nagradu voljela podijeliti s cijelim ansamblom predstave. Naime, to je naša nagrada i rezultat kolektivne igre, i zahvalna sam mojim predivnim partnerima koji stoje sa mnom na sceni, i inspiracija su mi - izjavila je prvakinja Drame Jadranka Đokić primajući nagradu.

image
Dobitnica nagrade Jadranka Đokić
Bruno Konjevic/Cropix

Ivana Lazar, prvakinja opere, u čije su ime nagradu preuzela njezina djeca, kazala je da će ulogu Lucije pamtiti cijeli život.

image
Dobitnici nagrade Tito Strozzi. Za Ivanu Lazar nagradu su preuzeli sin Pavle i kćer Marija Kladarin i Jadranka Đokić (u sredini)
Bruno Konjevic/Cropix

- Ovu nagradu primam s osjećajem velike zahvalnosti i poniznosti. U kontekstu sadašnjeg trenutka, zvuči potpuno nestvarno da smo prije samo 10-tak mjeseci imali jednu takvu premijeru, i takvu predstavu kao što je "Lucia di Lammermoor". Čitav ansambl se ujedinio u nastojanju da služimo umjetnosti i da s publikom proživimo jedan čarobni trenutak - poručila jesolistica opere zagrebačkog HNK Lazar.

image
Za Ivanu Lazar nagradu sTito Strozzi su preuzeli sin Pavle i kćer Marija Kladarin
Bruno Konjevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:15