POČINJE ZIMSKO IZDANJE

DANCE INN Inovativni festival suvremenog plesa spaja LADO i dramu Dine Pešuta

'Vratiti nekoga kući'
 

Od 29. studenog do 9. prosinca pruža nam se prilika pogledati recentne produkcije kazališnih i plesnih projekata iz Slovenije i Hrvatske, zahvaljujući festivalu Dance Inn, koji se pod umjetničkim vodstvom kazališnog redatelja Saše Božića nakon jesenskog izdanja vraća na zagrebačku festivalsku scenu.

Ovosezonski, zimski Dance Inn, održava se na tri lokacije u Zagrebu – i to Kazalištu KNAP na Pešćenici, u prostoru nacionalnog ansambla tradicionalnih plesova LADO na Trgu Republike Hrvatske, te na jednoj tajnoj lokaciji, na kojoj će biti izveden tekst Dine Pešuta, nagrađen 'Držićem'.

Kazalište KNAP, s kojim u suradnji nastaje Dance Inn Winter 2018, ugošćuje izvedbe nove predstave Petre Hrašćanec i Saše Božića – „Vratiti nekoga kući“, projekt Mateja Kejžara sa studentima Odsjeka plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu – „House Bolero“, izvedbu autorskog projekta Jelene Miholjević, Ivane Bodrožić, Marka Lucijana Hrašćaneca i Saše Božića – „Pričamo bajke odraslima“, te hrvatsku premijeru predstave „Staging a play: Staklena menažerija“, Matije Ferlina.

'Bolero'

Od 7. do 9. prosinca u LADU će se održati premijerna i reprizne izvedbe plesnog projekta „Boli kolo“, inspiriranog predloškom Dimitrija Kokanova, čiji su autori Saša Božić i Petra Hrašćanec.

Riječ je o sinergiji novih snaga suvremenog plesa i našeg najvećeg nacionalnog ansambla narodnih pjesama i plesova (LADO).

Festival se zatvara u Kolažu (Amruševa 11) 8. i 9. prosinca u 20 sati, izvedbama drame „Veliki hotel Bezdan: Pupoljak“ Dine Pešuta, ovjenčanu nagradom Marin Držić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:12