LUDA KUĆA

Bitorajac i Đuro na proslavi 4. rođendana prvog privatnog kazališta: Pokrećemo glumačku školu!

Branko Đurić Đuro i Rene Bitorajac na proslavi četvrtog rođendana Lude kuće i otvorenju Plus Prostora

 Tomislav Krišto/Cropix
Uoči rođendanskog slavlja u petak je službeno otvorena i Luda kuća Plus, čime se proširio prostor popularnog kazališta u Zvonimirovoj

Kazalište Luda kuća, koje su osnovali Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro, jučer je proslavilo svoj četvrti rođendan. Bitorajac i Đurić upoznali su se 1997. godine sasvim slučajno na snimanju jednog slovenskog filma, nakon čega su krenule mnogobrojne zajedničke suradnje. Uoči rođendanskog slavlja jučer je službeno otvorena i Luda kuća Plus , čime se proširio prostor prvog privatnog kazališta u Hrvatskoj.

Osnivači Lude kuće proslavili su rođendan kazališta u intimnom krugu obitelji, bliskih prijatelja i suradnika, među kojima se našlo i mnogo poznatih osoba, u ugodnoj i opuštenoj atmosferi. U novootvorenom prostoru, unutar kojeg se održalo slavlje, mogla se vidjeti i tek otvorena izložba „Luda kuća postanak”.

image

Proslava četvrtog rođendana Lude kuće i otvorenje Plus Prostora

Tomislav Krišto/Cropix

"Zadnje i prve četiri godine rada Lude kuće su bile s jedne strane strašno naporne, a s druge veliki užitak. Najveći užitak je to što smo, usprkos uvjetima u kojima smo se našli zadnje dvije godine, imali preko 110.000 posjetitelja i to je nešto što nas ispunjava srećom", komentirao je Branko Đurić Đuro rad kazališta.

Đurićev najbliži suradnik Rene Bitorajac također je podijelio svoje dojmove: "Mi smo jako ponosni da smo preživjeli ove četiri godine. Sad smo oživjeli još jedan prostor odmah vrata do, a zove se Luda kuća Plus. Taj prostor je pogodan za manje svirke i predstave, a u njemu će održavati i naša glumačka škola koja kreće na jesen. Za nju trenutno imamo prijavljeno oko šezdeset klinaca, a vodit će je isključivo diplomirani glumci i to me kao nešto novo isto veseli".

image

Branko Đurić Đuro i Rene Bitorajac na proslavi četvrtog rođendana Lude kuće i otvorenju Plus Prostora

Tomislav Krišto/Cropix

Bitorajac naglašava kako Luda kuća nastavlja raditi i stvarati unatoč "udarcima" tijekom pandemije, koja je posebno pogodila umjetnike i kulturne ustanove. Uz finu hranu, piće i dobro društvo, kazalište Luda kuća i svi oni koji je čine ovom su proslavom ušli u još jednu radnu godinu, a za nju u planu imaju puno smjeha, kvalitetnog sadržaja i lude zabave.

image

Petra Dugandžić

Tomislav Krišto/Cropix
image

Branko Đurić Đuro sa suprugom Tanjom Ribić

Tomislav Krišto/Cropix
image

Judita Franković

Tomislav Krišto/Cropix
image

Jan Kerekeš

Tomislav Krišto/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:34