Kvadratura

Barbara Nola: "Deca" Milene Marković vulkan su emocija i tu priču izvodimo svim sredstvima, od glume do plesa i pjevanja

Barbara Nola

 Ivan Posavec/
Predstava se, prema romanu beogradske autorice i u režiji Saše Božića, igra u Gavelli, a uz Barbaru glume Jelena Miholjević, Ivana Roščić, Nataša Dangubić i Viktoria Bubalo

"Milena Marković napisala je fantastičan roman. Pročitajte ga obavezno. To je vulkan emocija, ljubavi prema životu, bez obzira na to što ti taj život nosi. Ona je duhovita, strastvena i prije svega hrabra. Mlada je i stara, luda je i mudra. Ukratko - velika osobnost. Nadam se da smo našom predstavom uspjeli ispričati njezinu priču. A služimo se svim izvođačkim sredstvima - od glume do plesa i pjevanja. Saša Božić nas je vodio nježnom rukom, a Dimitrije Kokanov, inače Milenin suradnik i prijatelj, odlično je dramatizirao tekst i pomagao Saši u svakom segmentu. Glazba je isto važna u ovoj predstavi i mladi Nikola Krgović ogroman je talent."

Ovako o novoj predstavi nastaloj prema romanu "Deca" beogradske autorice Milene Marković, za koju je dobila NIN-ovu nagradu, govori Barbara Nola, koja u njoj glumi, uz Jelenu Miholjević, Ivanu Roščić, Natašu Dangubić i Viktoriju Bubalo. Predstava je nastala u produkciji umjetničke organizacije defacto i Gavelle, kazališta koje je u ovu sezonu, nakon gotovo trogodišnje stanke zbog potresa i obnove, krenulo s nizom premijera. Pitamo Barbaru kako se bilo vratiti u malo jači kazališni tempo?

"Odlično, jer volim puno raditi, i to mi treba u ovom trenutku života", kaže glumica koju smo zamolili i da komentira jako lijepu recepciju i kritike i publike "Escorta", posljednjeg filma njezina muža Lukasa Nole.

"Sretna sam što se ljudima toliko sviđa. Dobiva i nagrade po festivalima, i to mi mnogo znači. Mislim, ja nikad ništa ne očekujem da se ne razočaram, ali smatram da je Lukas zaslužio da mu, metaforički rečeno, svi zaplješću. On je bio velika i važna figura hrvatskog filma, hrabro i beskompromisno pomicao je granice i otvarao nove prostore svojim voljenim studentima", rekla je Barbara, koju ćemo uskoro vidjeti i u novom filmu Maje Miloš "Pukotina u ledu" . Tu beogradsku redateljicu znamo po izvrsnom "Klipu". "Priželjkivala sam raditi s njom, ali zaista se nisam nadala da će se to i dogoditi. Jedva čekam vidjeti film jer je na snimanju bilo ludo na najbolji mogući način", rekla je Barbara Nola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:41