Uoči novog albuma

Vodeća regionalna reperica Mimi Mercedez, koju prati mnoštvo ljudi na društvenim mrežama, najavljuje najveći koncert u Zagrebu

Mimi Mercedez

 Julijan Labrović
Autorica hitova ‘Ne možeš da sediš sa nama‘ i ‘Patike za trčanje‘ stiže u zagrebačku Tvornicu kulture

Uoči objave novog studijskog albuma, beogradska reperica Mimi Mercedez priprema svoj do sada najveći samostalni koncert u Zagrebu. U petak, 21. listopada, jedna od omiljenih hip-hop umjetnica u regiji održat će koncert u Tvornici kulture.

Uvijek beskompromisno direktna, Mimi Mercedez se kroz desetljeće aktivnog glazbenog djelovanja izgradila u vodeće ime regionalne hip-hop scene. Kako navode iz Tvornice kulture, njezine pjesme kao što su "Ne možeš da sediš sa nama", "Samo keš", "Kleopatra" ili "Patike za trčanje" postale su neizostavan dio kako underground tako i mainstream kulture, prateći videospotovi broje desetke milijuna pregleda na Youtubeu, dok njeni Instagram i TikTok profili imaju više od 200.000 pratitelja.

Od samih početaka svoje glazbene karijere, Mimi Mercedez ističe se svojim britkim tekstovima koji na autentičan način obrađuju teme bliske današnjoj mladeži, a svaka pjesma nosi moćnu poruku i jasan stav, što je čini jedinstvenom glazbenom pojavom na ovim prostorima.

Jedna od takvih pjesama je i nedavno predstavljeni singl "Dajivé Komì", u kojoj joj se pridružio reper Seksi, član sastava Crni Cerak. Upravo tom pjesmom Mimi Mercedez najavljuje i svoj novi studijski album, a prateći videospot trenutno se nalazi i u Top 20 Youtube Trendinga u Hrvatskoj. Dio novih pjesama naći će se i na repertoaru u Tvornici kulture.

Organizator događanja je yem, koji poručuje: "Nakon dugo vremena solo gig u Zagrebu, prvi put solo u Tvornici, Mimi Ma. Dress code: patike za trčanje."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:48