JAZZ TAKES SUPERGROUP

Večeras će u Tvornici biti pravi spektakl, dolazi supergrupa u kojoj su ozbiljni jazz i rock velikani

Darryl Jones

 Edmond Sadaka Edmond/Sipa Press/Profimedia/Edmond Sadaka Edmond/sipa Press/profimedia
Osnivača Lana Dokyja smatraju najboljim pijanistom svoje generacije

Uđu u Tvornicu basist The Rolling Stonesa, bubnjar Jamesa Browna, saksofonist Milesa Davisa i jedan od najznačajnijih jazz-pijanista koji se pojavio u posljednjih 45 godina. I traže Kokija.

Tako će nakon nastupa u Tvornici 7. studenoga glasiti priča o gostovanju banda Jazz Takes Supergroup, čiji su svi članovi glazbene megazvijezde, a koji nastupa u okviru 13. Zagreb Jazz Festivala.

Dolaze kao band čiji je osnivač Niels Lan Doky pijanist koji je okupio basistu Darryla Jonesa koji je svirao i s Milesom Davisom, Stingom, Ericom Claptonom, Joe Cockerom, B.B. Kingom, saksofonistu Billa Evansa koji je nastupao s Herbie Hancockom, Willie Nelsonom, Mick Jaggerom, i bubnjara Harveya Masona koji se penjao na pozornicu uz Fourplay, Georgea Bensona, Herbie Hancocka, Donalda Byrda, Boba Jamesa.

Lana Dokyja smatraju najboljim pijanistom svoje generacije, a osim što aranžira, producira i sklada, Lan Doky je redatelj, autor, govornik i osnivač NLD International Jazz Collective. Tijekom ljeta producirao je pet ekskluzivnih jazz koncerata u Muzeju moderne umjetnosti Louisiane u Danskoj, a sada s krenuli na europsku turneju.

Izvode, između ostalog jazz interpretacije hitova 70-ih, 80-ih i 90-ih, u originalu stvari Abbe, Pearl Jam, Soundgarden, Alice In Chains, Nirvana, Soundgarden, Chic, Sister Sledge, David Guetta, Metallica, Nas, Notorious B.I.G., A Tribe Called Quest, Television, Patti Smith, The Ramones, New Order...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 23:20