OBLJETNICA

Već je prošlo 30. godina od kultnog Pulp Fictiona, proslava se sprema i u Zagrebu

 Miramax/buena Vista/kobal/shutte/Miramax/buena Vista/kobal/shutte
U četvrtak, na samu obljetnicu kada je prvi put prikazan danas kultni film, u Tvornici kulture održat će se vizualno-glazbenim koncertni spektakl

Tarantinov film Pulp Fiction slavi ove godine 30. rođendan. Brzo je proletjelo vrijeme od kada je stigao u kina, ostavio je traga na mnogim generacijama, i sve do danas omiljen je kod publike.

‘Pakleni šund‘ imao je velik utjecaj ne samo na svjetsku filmsku industriju, nego i na glazbu. Pokupio je i sedam nominacija za Oscara, a osvojio onaj za najbolji originalni scenarij, te Palma d‘OR u Cannesu.

U četvrtak, 21. ožujka, na samu obljetnicu kada je prvi put prikazan danas kultni film u Tvornici kulture održat će se vizualno-glazbenim koncertni spektakl uz The Quarantinos, Tarantino tribute bend. Tim povodom održat će se različita događanja u cijelom svijetu, te će i Zagreb dati svoj hommage Pulp Fictionu.

image

sastav The Quarantinos

CoreEvenz

The Quarantinos – Tarantino Tribute Band posvetio je svoje glazbeno djelovanje nezaboravnim sound trackovima iz genijalnih Tarantinovih filmskih ostvarenja. Prema najavi organizatora, oduševit će glazbom koja prati najbolje filmske scene iz svih Tarantinovih filmova na velikom platnu, uz mnoštvo likova na sceni koji kao da su izašli iz njegovih filmova. Moćni vokali i puhačka sekcija odvest će publiku u svijet Quentina Tarantina i ponovno oživjeti kultne scene.

Neki kritičari nazvali su Pakleni šund najutjecajnijim filmom svog vremena. Filmovi Quentina Tarantina poznati su po odličnom soundtracku, a najpoznatiji je svakako Pulp Fiction. Film iz 1994. ima jedan od najprepoznatljivijih soundtrackova u povijesti. Ne može se prisjetiti scena iz filma bez da na pamet padnu pjesme koje ih prate. Početna scena praćena je poznatim rifom gitare iz pjesme Misirlou, a u filmu se još mogu čuti i Jungle Boogie od benda Kool and the Gang i Let’s Stay Together Ala Greena. Ipak, najpoznatija pjesma u filmu sigurno je You Never Can Tell, legendarnog Chucka Berryja na koju Mia i Vincent plešu u ikoničnoj sceni. Organizatori 4:AM agency i CoreEvent platforma za prodaju ulaznica pozivaju sve u četvrtak da se pridruže ovoj proslavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:24