Mary May

Uskoro ću predstaviti i album na hrvatskom jeziku. Umorila sam se opravdavati autorstvo na engleskom jeziku, vraćam se doma!

Mary May

 Ivan Posavec/
Hvaljena kantautorica upravo je objavila svoj drugi album "Now Tell Me How You Break", koji će u rujnu promovirati koncertom u Kinoteci

Mary May već je neko vrijeme omiljena kantautorica glazbenih konosera. Stoga ne čudi što je njezin upravo objavljen drugi album "Now Tell Me How You Break" izazvao velik interes publike zainteresirane za indie folk, americanu i slične inačice alternativne rock glazbe. Pravim imenom Marija Butrić, ova glazbenica i izniman vokal po struci je psihologinja. Zato je pitam preklapaju li se te dvije profesije u onome što radi.

"Profesija je dio mene, odabrala sam je jer me nešto vuklo u teme kojima se psihologija bavi. Iako nisam u struci, i dalje sam aktivni i prisutni promatrač svojih emocija, stavova, ponašanja i razumijevajući sebe bolje, shvaćam više i o ljudima oko sebe. Mnogo smo sličniji no što se na prvi pogled da reći", objašnjava Mary May, koja nastupa s bendom u kojem su Luka Čapeta na gitari, Jakša Perković na basu, Marin Živković na saksofonu i Borko Rupena na bubnjevima i udaraljkama. Također, važno je reći da Mary pjeva na engleskom jeziku.

"To nije put koji nas lako vodi do slušatelja, no imali smo nevjerojatnu podršku do sada, kako medija, organizatora koncerata, tako i publike koja je dolazila na naše koncerte. Imali smo priliku svirati u starim dvorcima, crkvama, novim koncertnim dvoranama... Malom bendu koji je tek nedavno potpisao diskografski ugovor to je značilo neopisivo mnogo! A u skoroj budućnosti predstavit ću i album na hrvatskom jeziku. Iskreno, umorila sam se opravdavati autorstvo na engleskom jeziku, vraćam se doma!" kaže Mary, čije pjesme uspoređuju s opusima velikih svjetskih kantautorica, od Joni Mitchell do PJ Harvey. No koga bi ona navela kao uzore i utjecaje?

"To su Linda Perhacs, George Gershwin, Jeff Buckley, Aldous Harding, Fabrizio De André. Od domaće glazbe, odrasla sam uz TBF, još uvijek znam napamet sve tekstove s njihovog prvog albuma "Ping Pong - Umjetnost zdravog đira", kaže ova Splićanka koja je nedavno postala i mama. A promotivni koncert "Now Tell Me How You Break" najavljen je za rujan ove godine u zagrebačkoj Kinoteci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:00