NOVA RAVNATELJICA

Urša Raukar odgovara Jagodi Martinčević u polemici oko Lisinskog: ‘Ja sam kao članica Možemo! dala izdvojeno mišljenje‘

Urša Raukar Gamulin

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix
Riječ je o uvredama i paušalnim diskvalifikacijama, na koje ne mislim dalje odgovarati

Na tekst naše glazbene kritičarke javila se odgovorom Urša Raukar Gamulin, jedna od članica Upravnog vijeća Vatroslava Lisinkog. Naime, podsjetimo, jučer je izglasana nova ravnateljica ove ustanove.

Kako piše: "U komentaru "Što jedna pravnica zna o kulturnom menadžmentu, što o glazbi? Pitanje je to i za gradsku ministricu kulture koja šuti kao riba", autorica, nekadašnja zastupnica HDZ-a Jagoda Martinčević iznijela je niz paušalnih ocjena i neistina oko jučerašnjeg izglasavanja gdje. Kristine Bukojević Flegar kao prijedlog Upravnog vijeća za novu ravnateljicu Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, zbog kojih imam obvezu odgovoriti, kao jedine članica Upravnog vijeća KDVL iz kvote Možemo!", ustvrdila je Urša Raukar Gamulin povodom komentara Jagode Martinčević te dalje elaborirala:

"1. Po Zakonu o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi Upravno vijeće ustanove nakon provedenog natječaja za ravnatelja/icu daje izvršnom tijelu osnivača mišljenje, a ravnatelja/icu imenuje izvršno tijelo osnivača. Znači, po Zakonu nije gotovo, proceduralno je svoj dio obavilo Upravno vijeće, a sada nastavlja izvršno tijelo osnivača.

2. Kandidatkinja gđa. Bukojević Flegar jest izglasana voljom zaposlenika, točnije, za nju i njezin program su glasali – Anita Tokić (izabrana od Stručnog vijeća), Zvonimir Mustaf (izabran od svih zaposlenika), Goran Končar i Sanja Volić Radić. Dodatno, na sjednicu Upravnog vijeća je došla povjerenica Sindikata i inzistirala da kaže mišljenje sindikata koje je također išlo u prilog gđi. Bukojević Flegar. Dakle, jasno je da zaposlenici nisu tu vijest "saznali s portala". Uz dužno poštovanje članovima Sindikata i samoj sindikalnoj povjerenici, gospođi Marini Smolić Ročak i ostalim članovima Upravnog vijeća ukazala sam na činjenicu da gđa. Smolić Ročak nije sudjelovala u procesu davanja mišljenja o kandidatima, naime, nije pročitala programe kandidata i kandidatkinja, nije sudjelovala u razgovorima s kandidatima i kandidatkinjama te da je njen iskaz neprihvatljiv jer je protivan proceduri, neinformiran, pristran i diskriminirajući prema ostalim kandidatima i kandidatkinjama.

3. Kao jedina članica Upravnog vijeća kandidirana ispred stranke Možemo! dala sam svoj glas gđi. Nini Čalopek i priložila dokumentaciji svoje izdvojeno mišljenje.

4. Na prozivke da su HDZ i SDP imali više sluha za razliku od "nekulturne stranke", preporučam da se o pitanjima sluha dvije članice HDZ-a, gđa. Martinčević i gđa. Volić Radić, članica UV KDVL koja je glasala za gdju. Bukojević Flegar, međusobno kulturno dogovore.

A na uvrede i paušalne diskvalifikacije gđe. Jagode Martinčević, ne mislim da ima smisla odgovarati".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:13