‘PROGLEDAJ SRCEM‘

Sve je spremno za duhovno-glazbeni događaj godine! Cetinski: ‘Divno je biti dio ove priče‘

duhovno-glazbeni događaj 'Progledaj srcem'

Duhovno-glazbeni događaj godine ‘Progledaj srcem‘ održat će se 4. lipnja na stadionu Maksimir pred više od 50 tisuća ljudi

Sve je spremno za duhovno-glazbeni događaj godine 'Progledaj srcem', što će se 4. lipnja na stadionu Maksimir održati pred više od 50 tisuća ljudi. Organizacijski tim danas je otkrio program koncerta na kojem će nastupiti najveća imena domaće duhovne glazbene scene, a to su: Alan Hržica, Amorose, Božja pobjeda, Božja Slava bend, Emanuel, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, Rafael Dropulić Rafo, sestre Halužan, sestre Husar, sestre Palić, Tony Cetinski, Vanessa Mioč i Zbor Mihovil.

- Divno je biti dio ove priče koja se zbiva u suradnji s Laudato TV i zajedno s kolegama uživati i pjevati na zagrebačkom stadionu u Maksimiru 4. lipnja. Vidimo se - kaže Tony o spektaklu čiju će duhovnu misao i ovoga puta dati pater Boris Jozić čiji su, kažu organizatori, nezaboravni nagovor i meditaciju na koncertu u Areni Zagreb 2019. godine ostavili traga u mnogim srcima. Voditelj koncerta u Maksmiru bit će Marin Periš, koji ima veliko iskustvo različitih javnih nastupa kao voditelj koncerata, tribina i drugih programa poput četiri Uskrsfesta te pet koncerata Progledaj srcem.

image

Program duhovno-glazbenog događaja 'Progledaj srcem'

Organizatori naglašavaju kako je posebnost ovogodišnjeg 'Progledaj srcem' cjeloviti predprogram koji će se odvijati tijekom cijelog dana, stoga pozivaju sve, koji to mogu, na što raniji ulazak na stadion, već iza 14 sati. U predprogramu koji vodi Zrinka Glavaš bit će i prigodni duhovno-molitveni program koji predmole fra Ivan Matić, vlč. Dražen Radigović, vlč. Ivica Tolla i p. Marijan Zubak. Prvi puta u Hrvatskoj pri ulasku na stadion i na tribinama posjetitelje će na pjesmu i slavljenje poticati dvadeset izvođača duhovne glazbe. Dan nakon koncerta je blagdan Duhova, stoga je ovogodišnji 'Progledaj srcem' s molitvenim predprogramom i priprava za ovaj veliki blagdan, a uz koncert ujedno i najveće Duhovsko bdjenje na otvorenom zabilježeno u ovom dijelu Europe.

image

duhovno-glazbeni događaj 'Progledaj srcem'

Vedran Tolic

'Progledaj srcem' šesti je po redu duhovni spektakl koji svake godine okuplja sve više posjetitelja te se tako iz glazbenih i sportskih dvorana proširio na otvoreno, na maksimirski stadion, na kojemu su dosad nastupale najveće svjetske i domaće glazbene zvijezde.

image

duhovno-glazbeni događaj 'Progledaj srcem'

- Presretni smo i uzbuđeni što će se ovaj spektakl zajedništva, radosti i ljubavi prema Gospodinu održati na stadionu. To je prilika da nas bude još više zajedno. 'Progledaj srcem' više je od koncerta, jer na njemu se mijenjaju srca. To saznanje pomaže nam u ovako zahtjevnoj organizaciji u koju su uključeni brojni volonteri, i pokazuje nam svima da Bogu ništa nije nemoguće - istaknula je glavna organizatorica koncerta Ksenija Abramović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:21