POSLJEDNJA TURNEJA

Sum 41 najavili razlaz benda, ali uskoro nastupaju u Opatiji, možda i na posljednjem koncertu u Hrvatskoj

SUM 41

 Nicolas Liponne/Afp/Profimedia/Nicolas Liponne/afp/profimedia
‘Zauvijek ćemo biti zahvalni starim i novim fanovima, koji su nas bezgranično podržavali. Hvala vam za zadnjih 27 godina‘

Nakon 27 godina dinamične karijere, SUM 41 nedavno su najavili svoj razlaz. Ovaj beskompromisni pop punk bend imamo priliku možda i posljednji put gledati u Hrvatskoj - 11. lipnja na Ljetnoj pozornici Opatija, gdje će im se kao predgrupa pridružiti britansko-hrvatski bend The Lunar Year. Prije konačne transformacije, SUM 41 najavili su i posljednji album “Heaven:x: Hell” te posljednju svjetsku turneju.

- Biti dijelom SUM 41 od 1996. donijelo nam je neke od najboljih trenutaka naših života. Zauvijek ćemo biti zahvalni starim i novim fanovima, koji su nas bezgranično podržavali. Hvala vam za zadnjih 27 godina - izjavili su članovi SUM 41.

Karijera kanadskog benda SUM 41 krenula je s albumom prvijencem “All Killer No Filler iz 2001. godine. Njihov zaigran pop-punk zvuk s himničnim melodijama i tekstovima usmjerenima protiv svih autoriteta odmah su prihvatili buntovni tinejdžeri na pragu milenija. Singlovi “Fat Lip”, “In Too Deep” i “Motivation” doveli su ih visoko na glazbene ljestvice te album učinili platinastim u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji, a bend globalno popularnim. Iako su se izvorno pojavili kao nasljednici MTV skate-punk, pop-punk zvuka Blink 182, s vremenom su postajali oštriji, mračniji i kompleksniji te su se u pravoj maniri glazbene evolucije pretvorili u punokrvni rock bend. Nakon više od 15 milijuna prodanih ploča diljem svijeta i sedam objavljenih albuma, nominacije za nagradu Grammy, dvije nagrade Juno (sedam nominacija), nagrade Kerrang!, kao i višestruke Alternative Press Music Awards, SUM 41 je ostao jednostavno rock bend - beskompromisan i iskren.

SUM 41 u Hrvatsku stižu u sklopu turneje na kojoj promoviraju sedmi studijski album “Order in Decline”, nedvojbeno najteži i najagresivniji album u njihovoj legendarnoj karijeri, a istovremeno i najdinamičniji. Kao pregrupa na ovoj “pop punk fešti” domaćoj publici će se prvi put predstaviti hrvatsko-britanski bend The Lunar Year. Ovaj duo čine britanski pjevač, gitarist i basist Connor Ball te hrvatski bubnjar Saša Maček. Zajedno, oni pop punku daju svježu energiju i stav, kombinirajući pamtljive refrene i hermetičke instrumentale.

Pogledajte video

Do pokretanja The Lunar Year projekta Connor je bio suosnivač nagrađivanog platinastog pop fenomena Vamps, obarao je ljestvice i obilazio svijet na turnejama. Saša je pak odrastao u obitelji od jedanaest bubnjara u Čakovcu i svira bubnjeve za platinste hitmejkere iz Los Angelesa - Cheat Codes. Iako su se upoznali putem interneta, za vrijeme lockdowna, glazbu su oživjeli na dobar, stari način - licem u lice. U 2021. potpisali su ugovor s M3 Recordings i pronašli savršenog partnera za snimanje - producenta Matta Malpassa, koji je radio s Blink 182 i Machine Gun Kellyjem. Od tad je bend izdao EP koji je dobio velika priznanja, uključujući pjesmu broj 1 na iTunes Rock ljestvici u Ujedinjenom Kraljevstvu, nekoliko milijuna streamova i uspješnu uvodnu turneju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nedavno su objavili singl “Hey! Wait!” sa svog nadolazećeg LP-a, kojeg su napisali zajedno s Markom Hoppusom iz Blink 182.

Ulaznice za koncert SUM 41 mogu se kupiti putem Eventim online sistema i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima.

image

The Lunar Year

Lovro Habek
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 23:21