RUMER

Sjetna engleska duša u nešvilskoj dolini suza ili malo staromodna no lijepa i senzibilna glazba

 Cooking Vinyl
Danas je sve manje šanse da ovakav tip pjesama ugleda vrhove top lista. Bit će da civilizacija nazaduje

Engleska pjevačica Rumer (1979) rođena je u Pakistanu pod imenom Sarah Joyce, a njezin je svilenkasti glas prvi zapazio mag baroque-popa Burt Bacharach. Njezin singl "Slow" s prvog albuma "Seasons Of My Soul" bio je 2010. godine jedan od najtraženijih na radiju BBC2, no onda je Adele pomela sve, a Rumer s platinaste naklade i vrhova top lista pala na nešto niže komercijalne grane.

Srećom, zadržala je nježan glas i dobar ukus pa tako i na petom albumu "Nashville Tears" na kojem izvodi pjesme iz portfelja Hugha Prestwooda koji je od 1978. godine do danas napisao niz hitova za brojne country pjevačice i pjevače poput Judy Collins, Randyja Travisa i Alisson Krauss. Nama u Europi, za razliku od prethodnog "This Girl's In Love" na kojem je izvela set bitno poznatijih baroque-pop klasika Burta Bacharacha i Hala Davida, "Nashville Tears" se doima poput albuma novih skladbi koje Rumer uz goste poput gitarista Pata Buchanana i pjevačice Mandy Barnett izvodi na temu malih svakodnevnih gubitaka i velikih životnih tragedija.

Posrijedi je iz današnje vizure staromodna glazba, no u cjelini tako lijepa i senzibilna da čovjeku zasuze oči kad shvati da je ne tako davno ovakav country bio i traženi pop. Danas je sve manje šanse da ovakav tip pjesama ugleda vrhove top lista. Bit će da civilizacija nazaduje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:22