TUŽNA VIJEST

Preminuo poznati glazbenik Igor Willheim, legenda riječkog novog vala

Igor Willheim

 FACEBOOK
Glazbenik s dugogodišnjim stažem posljednje desetljeće sudjelovao je u radu riječke country bluegrass grupe Sarah & The Romans

Tužna vijest zavila je u crno riječku glazbenu scenu - bitku s teškom bolešću u petak navečer u 58. godini izgubio je glazbenik, skladatelj i producent Igor Willheim.

Bio je legenda riječkog novog vala, jedan od osnivača pop-rock grupe Idejni nemiri, čija je glazba obilježila riječki novi val, a najpoznatija je bila po velikom hitu “Bombe i bomboni”, piše Novi list.

Idejni nemiri nastali su 1982. godine, a njezini članovi bili su Igor Willheim (vokal, gitara), Davor Oreb (vokal, bas) i Saša Tumara (bubanj), a godinu dana kasnije priključio im se klavijaturist Goran Troha.

Njihov glazbeni izričaj na početku je bio alternativni punk, ali je pjesma “Bombe i bomboni” označila prekretnicu u njihovom radu te su nakon nje nastavili djelovati kao pop-rock sastav. Idejni nemiri bili su i autori skladbe “Ne za N.E.”, koja se nalazila na B-strani legendarnog maxisingla “Zvuk za zrak” riječke supergrupe Ri-Val.

Glazbenik s dugogodišnjim stažem na našom sceni posljednje desetljeće sudjelovao je u radu riječke country bluegrass grupe Sarah & The Romans, u kojoj je imao ulogu autora, producenta i promotora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:30