K-POP U PROBLEMIMA

Poznata pjevačica: ‘Nisam shvatila da je to svastika na mojoj majici. Ispričavam se‘

Sana, Momo, Chaeyoung, Dahyun
 

 Roger Wong/Instar Images/Profimedia/Roger Wong/instar Images/profimedia
Nastupala je i u topu s američkom zastavom u obliku slova Q te sloganom ‘Where We Go One, We Go All‘, koji koriste poklonici američke teorije urote QAnona

Članica K-pop grupe Twice Chaeyoung se ispričala što je nosila majicu sa svastikom. Mlada pjevačica se slikala u spornoj majici, a zatim tu fotografiju podijelila sa svojih gotovo 9 milijuna fanovima na Instagramu, no sliku je brzo i izbrisala te se ispričala, piše The Guardian.

"Nisam shvatila da je to svastika na majici koju sam nosila. U budućnosti ću biti izrazito pažljiva kako bih sprječila da se slična situacija ponovi", rekla je i izbrisala objavu s majicom.

Ova je druga kontroverza koju je izazvala ovoga tjedna. Naime, pjevačica je nastupala u topu s američkom zastavom u obliku slova Q te sloganom "where we go one, we go all", koji koriste poklonici američke teorije urote QAnona.

Također, ovo nije prva kontroverza vezana za nacistički simbol u svijetu K-popa, piše The Guardian. 2018. godine jedan je član slavne K-pop grupe BTS uslikan s kapom kakvu su originalno nosili SS-ovci. Također, na kapi su se nalazili svastika i logo orla. Drugi je član grupe pak uslikan u majici koja slavi korejsko oslobođenje od japanske vladavine 1945. godine. Na majici se nalazila slika oblaka od atomske eksplozije.

Članica ženske grupe GFriend Sowon 2021. se godine ispričala nakon što su je kamere uhvatile kako grli i miluje lutku odjevenu u nacističku uniformu.

Naredne godine članica ženske grupe Purple Kiss je tijekom snimanja (vojne tematike) nosila svastiku. Diskografska kuća koja je zastupa se ispričala te poručila da "umjetnica nije odgovorna za incident".

Korejska grupa Pritz je pak 2014. godine nastupala u crnom te na rukama nosila crvene i bijele trake s logom koji je podsjećao na nacistički. Njihov menadžment je tada tvrdio da nisu bile svijesne sličnosti i da je logo bio inspiriran prometnim znakovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:34