VELIKI VIDEOIZVJEŠTAJ

Poslušajte kako zvuče Arsenovi klasici u izvedbi najboljih glumaca zagrebačkog HNK

”Arsenal ljetne noći”, veliko finale Festivala Ljetne večeri
 Neja Markičević; Boris Kovačev/Cropix
Među pjesmama koje su glumice i glumci izveli našle su se i ”Kud plovi ovaj brod”, ”Da su me ukrali cigani”, ”Ne pucaj na pijanistu”

Programom "Arsenal ljetne noći", kojim se odala počast velikom skladatelju, književniku, prevoditelju, pjesniku i kantautoru Arsenu Dedić, u subotu je zatvoren Festival Ljetne večeri, manifestacija koju su zajednički organizirali Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i Jutarnji list.

Na pozornici smještenoj ispred nacionalnog teatra nastupilo je 12 glumaca i glumica dramskog ansambla HNK izvodeći Arsenove stihove pred 500-tinjak ljudi u publici, ali i svih onih koji nisu željeli propustiti ovu jedinstvenu večer i nije im bio problem sat i pol, koliko je nastup trajao, stajati sa strane.

Radilo se o izuzetnoj prilici jer ansamblu HNK ovo je prvi put da izvodi Arsenova djela poput ”Kud plovi ovaj brod”, ”Da su me ukrali cigani”, ”Ne pucaj na pijanistu”, ”Razgovor s konobarom”, ”Pamtim samo sretne dane”, ”Zamijenit ću te gorim”, ”Loše vino” i ”Tvoje nježne godine”.

Praćeni orkestrom HNK u Zagrebu i u glazbenom aranžmanu Ante Gele, u ovaj izazov su se upustili Ana Begić, Dragan Despot, Goran Grgić, Alma Prica, Igor Kovač, Iva Jerković, Ivan Colarić, Mirta Zečević, Nikša Kušelj, Slavko Juraga, Tesa Litvan i Zijad Gračić. Naravno, cijeli projekt realiziran je u suradnji s glazbenom divom Gabi Novak i glazbenikom Matijom Dedićem.

Poslušajte neke od izvedbi kojima su glumci HNK oduševili okupljene i odali počast velikom Arsenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:39